Managed hosting door True

Ericsson verkoopt PBX-onderdeel aan Aastra

Dit artikel delen:

Aastra Technologies neemt voor ongeveer 65 miljoen euro de divisie Enterprise Communications Business van Ericsson over. Het onderdeel is een belangrijke speler op de markt van zakelijke telecommunicatie en internetgebaseerde PBX-systemen.

De Zweedse netwerkleverancier Ericsson verkoopt per 1 april 2008 zijn divisie Enterprise Communications Business aan Aastra Technologies. De Canadese aanbieder van zakelijke communicatiesystemen betaalt er ongeveer 65 miljoen euro voor.

De verkochte divisie is een belangrijke speler op het gebied van IP PBX-systemen, internetgebaseerde telefooncentrales die binnen bedrijven worden gebruikt voor interne en externe communicatie. Bij de divisie zijn ongeveer 630 mensen werkzaam. Zij zullen door Aastra worden overgenomen. Ericsson richt zich vanaf nu voornamelijk op het leveren van zakelijke applicaties aan operators en service providers.

Efficiënter communiceren

Met de overname hoopt Aastra zijn positie op West-Europese markt te verstevigen. De aanbieder ontwikkelt en levert onder meer geïntegreerde ip-gebaseerde systemen waardoor bedrijven efficiënter kunnen communiceren en samenwerken. Het bedrijf levert de systemen, randapparatuur en applicaties en heeft onder meer vestigingen in Berlijn, Zürich, Parijs en Brussel.

De Nederlandse vestiging staat in Utrecht, vooral ter ondersteuning van de wederverkopers. Volgens woordvoerder Sjoerd de Jong worden de producten van Aastra in Nederland voornamelijk verkocht via telecomresellers, ict-bedrijven met telecomexpertise en een groothandel. Hij vertelt dat het bedrijf in totaal 80 procent van zijn wereldwijde omzet realiseert in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.