VN: kabelbreuken zijn werk van saboteurs

De gebroken communicatiekabels die bijna al het internetverkeer in grote delen van het Midden-Oosten stillegden, zijn misschien het werk van saboteurs. Dat maakte de International Telecommunication Union van de Verenigde Naties kortgeleden bekend.

De Verenigde Naties houden er serieus rekening mee dat de breuken in de internetkabels, waardoor vanaf eind januari meerdere landen in het Midden-Oosten zonder internet zitten, het werk is van saboteurs. Sami al-Murshed, hoofd van het VN-bureau International Telecommunication Union, verwoordde het kortgeleden als volgt: "We willen niet vooruitlopen op de uitkomsten van lopend onderzoek, maar we sluiten niet uit dat bewuste sabotage de schade aan de onderzeese kabels veroorzaakte."

Eind januari en begin februari werden in totaal vijf kabels beschadigd waardoor veel internet- en telefoonverkeer in het Midden-Oosten en Zuid-Azië werd gehinderd. Er wordt al langere tijd gespeculeerd dat dit geen toeval kan zijn en er dus sprake is van een complot of sabotage.

De gebroken kabels zijn eigendom van het Britse FLAG Telecom, dat meerdere onderzeese communicatiekabels beheert, bijvoorbeeld tussen de oostkust van de VS en West-Europa en verder naar het Midden-Oosten, Zuid-Azië, het Verre Oosten en naar de Amerikaanse westkust.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De CIA zeker weer?

tja, ze moeten een reden hebben om...

uit de koers verloren projectielen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-19T11:39:00.000Z Diederik Toet