Managed hosting door True

Omzet HP groeit harder dan verwacht

Hardwareleverancier en ict-dienstverlener HP heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar een omzet geboekt van 28,5 miljard dollar. Dat is dertien procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. HP doet het daarmee beter dan analisten hadden verwacht.

De omzet van ict-reus HP is in het eerste kwartaal van het boekjaar gestegen met 3,4 miljard dollar (ofwel dertien procent) tot 28,5 miljard dollar. HP sluit de boeken van het eerste kwartaal eind januari. De resultaten waren beter dan financiële analisten hadden verwacht.

Het bedrijf verhoogt zijn verwachtingen voor het komende jaar. "We lopen daarmee vooruit op verwachtte besparingen en groei van het aandeel in belangrijke markten", zegt HP-ceo Mark Hurd. "Wij hebben in het afgelopen jaar tweeduizend extra verkopers in dienst gekregen, door overnames en werving."

Jaaromzet

Voor het tweede kwartaal van zijn boekjaar verwacht HP een omzet te halen van zo'n 28 miljard dollar. Voor het hele jaar zal volgens het bedrijf de teller uitkomen op zo'n 114 miljard dollar.

De omzetgroei in de Verenigde Staten bleef steken op acht procent. In Europa groeide de omzet met 15 procent, in Azië met 22 procent. Het hardst groeide de omzet in Brazilië, Rusland, India en China, met een gemiddelde van 35 procent. Deze vier landen samen zijn goed voor negen procent van de totale omzet.

Printers

De groei van de omzet uit printproducten steeg met vier procent tot 7,3 miljard dollar. Daarmee is de voormalige kernactiviteit van het bedrijf een achterblijver. De omzet uit dienstverlening, waar HP de komende jaren sterkin wil groeien, steeg met elf procent tot 4,4 miljard dollar. Ook met opslag en servers haalde HP fors meer geld binnen. De omzet steeg hier met negen procent.

Omzet HP
Omzet eerste kwartaal* naar divisie
x mrd  $ % groei % omzet
Personal Systems10,82438%
Imaging & Printing7,3426%
Storage & Servers4,8917%
Services4,41115%
Software0,7112%
Financial Services0,6172%
Totaal28,513100
*) Het boekjaar van HP sluit op 31 oktoberBron: HP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-20T13:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.