Managed hosting door True

HP en Alcatel-Lucent richten datacenter in

HP en Alcatel-Lucent richten samen een zogeheten tier four-datacenter in. Het datacenter wordt gerund door Alcatel-Lucent en ligt net buiten Parijs in Marcoussis. Alcatel-Lucent werkt aan de consolidatie van 25 datacenters naar zes locaties. Dit project moet eind 2009 afgerond zijn.

Het nieuwe datacenter van Alcatel-Lucent in Marcoussis nabij Parijs is ingericht in samenwerking met HP. Het gaat om een zogeheten tier four-datacenter, dat voldoet aan hoge standaaarden voor wat betreft veiligheid en beschikbaarheid.

De gebruikte technologie bestaat uit OmniSwitch-netwerkproducten van Alcatel-Lucent en standaard servers van HP. Het is ingericht om de groeiende hoeveelheden multimediacontent, geautomatiseerde bedrijfsprocessen en nieuwe applicaties en dienstenmodellen te ondersteunen.

De concentratie van de 25 oude datacenters in zes nieuw moet vanaf het einde van dit jaar al een kostenbesparing van 25 procent realiseren. De capaciteit die overschiet wil het Alcatel-Lucent verhuren aan andere ondernemingen via Data IV, een gemeenschappelijke dochteronderneming met Colony Capital. Hierdoor wordt nog eens extra op de kosten van het datacenter bespaard.

Stroomverbruik

HP Services tekende voor het ontwerp en de bouw van de infrastructuur van het datacenter. Ook rekende het de hitteproductie en het stroomverbruik door. Bovendien hielp het Alcatel-Lucent bij het plannen en overzetten van 850 servers uit oude datacenters naar het nieuwe centrum in Marcoussis.

Het datacenter is ontworpen om een extreem hoge beschikbaarheid te garanderen en stroomuitval en verschillende rampsituaties te overleven. Het datacenter dient tevens als demonstratieproject voor de toepassing van Alcatel-Lucent-technologie. Er staan 250 verschillende apparaten opgesteld, waaronder OmniSwitch Ethernet IP netwerkapparatuur, 7670 WAN-switches en -routers en beveiligingssystemen.

Vanuit het datacenter worden onder andere applicaties gehost voor de groeiende dienstentak van Alcatel-Lucent. Ook ondersteunt het centrum de Services Business Group, die enkele van de grootste telecomproviders ter wereld ondersteunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-25T07:04:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.