'Manager moet zich richten op ICT-modernisering'

Ict-systemen die na de economische recessie werden aangeschaft, zijn inmiddels verouderd. Ict-managers zouden een draaiboek moeten opstellen om oude apparatuur te vervangen.

Ict-managers moeten dit jaar meer aandacht besteden aan vernieuwing. Dat vinden de onderzoekers van Gartner. Anders zouden ze de komende jaren te maken kunnen krijgen verouderde technologie of achtergebleven vaardigheden.

Gartner onderzocht duizenden bedrijven in allerlei landen ter wereld. Naar aanleiding daarvan zeggen de onderzoekers dat ict-managers er rekening mee moeten houden dat tussen 2008 en 2015 een groot deel van hun computerapparatuur vervangen moet worden. De apparatuur die managers aanschaften toen de economische recessie van 2000 en 2001 achter de rug was, is inmiddels bijna verouderd.

Toewijding

Volgens Andy Kyte van Gartner heeft het vernieuwen van technologie binnen een bedrijf ‘grote toewijding nodig van het voltallige managementteam en zakelijke klanten'. Het moderniseren niet alleen als kortetermijnoplossing ingezet moeten worden, aldus Kyte die vindt dat er voor het vervangen van systemen een duidelijke planning moet zijn. Echter, daar zou het de meeste managers aan ontbreken.

Om problemen door verouderde apparatuur te voorkomen, zouden bedrijven hun automatiseringsafdeling moeten opsplitsen in verschillende domeinen. Voor elk domein moet een it-managers verantwoordelijk worden, aldus Gartner.

Daarnaast kunnen cio's bijeenkomsten organiseren, waarop eigenaren van bedrijfsapparatuur elkaar inlichten over verouderde systemen en de modernisering daarvan. Zo moeten gevolgen van verouderde apparatuur vroegtijdig aan het licht komen en kan worden samengewerkt bij het vinden van oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-03T11:04:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.