Managed hosting door True

KPN brengt fiber naar bedrijvenpark in grensstreek

KPN heeft het bedrijventerrein Hazeldonk op de Belgisch-Nederlandse grens van glasvezel voorzien. Het is het eerste grensoverschrijdend glasvezelnetwerk van Nederland en België.

KPN heeft in een bedrijvenpark in de grensstreek tussen Hoogstraten (België) en Breda voorzien van glasvezel. Het is het eerste grensoverschrijdend glasvezelnetwerk van Nederland en België.

Het gaat over het bedrijventerrein Hazeldonk dat op de grens tussen België en Nederland ligt. Marcel Smits, chief financial officer bij KPN haalde de case aan tijdens een toespraak op de Telecom Investor Day van Dexia. Opmerkelijk is dat aan Nederlandse kant ongeveer de helft van de bedrijven zich aansloot op het glasvezelnetwerk. "Aan de Belgische kant was dat daarentegen meer dan 90 procent. En dat heeft alles te maken met de prijs", zei Marcel Smits.

Samenwerkingsovereenkomst

Voor het glasvezelnet sloot KPN eind februari een samenwerkingsovereenkomst met de Nederlandse gemeente Breda en het Belgische Hoogstraten. Half juni moet het breedbandnetwerk helemaal operationeel zijn en moeten de aangesloten bedrijven toegang hebben tot supersnel breedbandinternet.

De fiber die KPN in Nederland tot in de woonkamer brengt (FTTH) zal overigens niet alleen voor internet gebruikt worden, maar ook voor televisie. "Naast digitale tv, willen we daar ook nog analoge tv-kanalen op plaatsen", zei Smits nog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-19T10:46:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.