Managed hosting door True

Product: HP Halo Collaboration Center

Hardware- en dienstenleverancier HP brengt een kleinere versie van zijn Halo-videoconferentiecenters op de markt. Het HP Halo Collaboration Center biedt ruimte aan twee tot vier personen, is verplaatsbaar en gaat in de VS 120.000 dollar kosten, met maandelijkse abonnementskosten van 12.000 dollar. De nieuwe Halo-variant is het tot nu toe kleinste broertje in de videoconferentiecenters van HP.

HP introduceert het HP Collaboration Center als kleinste variant in de serie Halo-videoconferentiecenters (zie video). Het center, geschikt voor twee tot vier personen, bestaat uit enkele stoelen, twee verplaatsbare wanden, een tafel, een HD-videocamera, een groot beeldscherm en wat geluids- en schakelapparatuur. HP is eigenaar van het netwerk dat het videosignaal tussen de verschillende Halo-centers transporteert.

Het netwerk van HP kan tot maximaal vier Halo-centers via dit eigen netwerk met elkaar worden verbonden. Wie met meer locaties tegelijk wil vergaderen, kan daarvoor terecht bij HP-partner Tandberg.

Goedkopere versie

HP introduceerde het eerste Halo-videoconferentiecenter in 2005 onder de naam HP Halo Collaboration Studio. Dit zijn volledig ingerichte ruimten geschikt voor groepen van zes tot veertien personen. Ook hiervan kunnen er maximaal vier aan elkaar worden geknoopt via het HP-netwerk. Zo'n vaste studio kost in de VS een kleine 350.000 dollar. Vorig jaar kwam HP met een goedkopere versie die in bestaande vergaderruimten van bedrijven kan worden ingebouwd, voor 250.000 dollar.

De grote Halo-centers zijn in gebruik bij multinationale ondernemingen als chemiereus Dow Chemicale, frisdrankboer PepsiCo en het Europese farmaceutische concern AstraZeneca. De nieuwe, kleinere Halo-centers zullen onder andere worden geleverd aan de hotelketen Marriott, die er in zijn hotels vergaderzalen mee wil uitrusten.

Minder reiskosten

Uiteindelijk moet de technologie volgens HP in zakelijke centra overal ter wereld beschikbaar zijn. Met de videoconferentietechnologie kunnen bedrijven besparen op reiskosten. Bovendien verliezen duurbetaalde krachten geen tijd met reizen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.