Managed hosting door True

Opslag: hou het simpel

Hoe complexer de uitwijkoplossing, hoe groter de kans dat deze voor het meer downtime zorgt dan dat hij uptime realiseert. Dat zegt Jerry Rozeman, Manager Consultancy bij ISIT.

Jerry Rozeman, Manager Consultancy bij ISIT: "Een opslagarchitectuur is vaak het fundament voor het verhogen van beschikbaarheid of het realiseren van uitwijk. Bovenop dit geheel worden applicaties vaak individeel geclusterd via cluster solutions of scripts waarbij er een cluster of script ontstaat voor elke applicatie. In een omgeving met honderd applicaties of meer is dit ondoenlijk. Vaak zien wij dat de complexiteit van de gekozen oplossing voor meer downtime zorgt dan dat hij uptime realiseert. Beter is het om bijvoorbeeld VMware images te repliceren naar de uitwijkzijde. Daardoor ontstaat er een uniforme oplossing die voor elke applicatie werkt zonder dat er specifieke integratie binnen de applicatie nodig is door complexe oplossingen als clusters."

Doe mee met het onderzoek

Computable onderzoekt in samenwerking met MarketCap hoe Nederlandse organisaties hun gegevens opslaan. De eindconclusies en opmerkingen die we via dit online onderzoek verzamelen publiceren we later in een storage-dossier. Ook kun je een samenvatting per mail ontvangen, die nuttig kan zijn voor de besluitvorming binnen je eigen organisatie.

Bezoek ons storage-seminar op 15 mei
Opslag loopt de klauwen uit. Al jaren, maar het wordt alleen maar erger. Als je tenminste alles maar bewaart, eindgebruikers geen regels oplegt, en zelf geen orde schept in de doublure-chaos. Hoe kun je opslag sturen, en de kosten ervan in de hand houden? Want terwijl de prijs per 'ruwe' Gigabyte mooi blijft dalen, geldt dat niet voor bijkomende zaken als beheer, backup, stroomverbruik en migratie. Om maar niet te spreken van de kosten voor verplichtingen uit wet- en regelgeving én de algemene druk op het gehele ICT-budget. Computable reikt de helpende hand en organiseert op 15 mei 2008 een seminar over storage. Hoe ga je om met uitdijende opslag, de stijgende kosten ervan? Wat pak je als eerste aan in je opslag-jungle? Want de mogelijkheden en oplossingen zijn er, maar dit zijn ook weer bomen waardoor je het bos niet meer ziet. Computable presenteert praktijkverhalen. Hoe doen je collega's het en wat brengt de toekomst? Bekijk het programma en schrijf je nu in (gratis voor eindgebruikers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-27T09:30:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.