Managed hosting door True

Zes belangrijke opslagtrends volgens HP

Ict-leverancier HP heeft zes trends geformuleerd op het gebied van dataopslag. Van ontdubbeling en iSCSI naar een groene ict.

1: Ontdubbeling
Door af te komen van overtollige data wordt de opslagruimte beter gebruikt. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op. Efficiënter gebruik van diskruimte betekent ook retentie van grote hoeveelheden data voor langere perioden. Dit komt volgens HP ten goede aan bedrijfskritische applicaties zoals disaster recovery.

2: iSCSI
iSCSI is een netwerkprotocol waarmee servers en werkstations met een Storage Area Network kunnen communiceren. Toepassingsmodellen die op iSCSI zijn gebaseerd, blijven groeien als een goedkoop alternatief voor reguliere oplossingen, zeker bij kleinere organisaties. Doordat het midden- en kleinbedrijf een steeds belangrijke afzetmarkt wordt voor de opslagleveranciers, worden gebruiksvriendelijkheid, soepele implementatie en eenvoudig beheer van de opslagoplossingen volgens de onderzoekers aankoopbeslissingen die aan belang winnen.

3: Opslagvirtualisatie
Nu steeds meer netwerkopslag wordt benut in virtuele omgevingen, zal de behoefte aan altijd beschikbare opslag toenemen. Met de consolidatie van servers, opslag, applicaties en services verwacht HP dat een geïntegreerde infrastructuur de toekomst is.

4: Beveiliging van opslag
In verband met toenemende richtlijnen voor compliance moeten ict-managers serieus kijken naar de beveiliging van de hardware van hun opslagmethode. Beveiliging van gegevens zal vooral bij de overheid, de gezondheidszorg en de financiële dienstverlening belangrijker worden.

5: Groene ict
Nu servers steeds energiezuiniger worden, is opslag de volgende grootverbruiker van energie in het datacenter. "Groene" opslagoplossingen zullen steeds belangrijker worden voor ict-managers, als een manier om de uitstoot van CO2 te verlagen en op koeling, vloeroppervlak, en dus kosten, te besparen.

6: Grootschalige, goedkope opslag van bestanden
Steeds meer bedrijven bouwen hun organisatie rond het leveren van online diensten aan consumenten. Deze diensten, zoals foto sharing, streaming media en social networking, genereren enorme en steeds groter wordende hoeveelheden aan ‘file-based data'. Dit zal volgens HP alleen nog maar toenemen. Tot nu toe was opslag hiervan kostbaar en relatief moeilijk schaalbaar. Er zijn tegenwoordig echter extreem schaalbare oplossingen in opkomst, die enorme opslagcapaciteit, lage kosten en een eenvoudige beheerinterface hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

vroeger stond er bij advertorials ten minste nog boven dat het om een advertorial ging...

Wat is er nu precies nieuw aan deze analyse en stelling van HP?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-22T10:27:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.