Managed hosting door True

ICT'er werkt het meest mobiel

Mobiele werkplek in auto

In de ict-sector zijn mobiele werkplekken het meest geaccepteerd. Van alle sectoren samen ondersteunt de helft van de bedrijven en instellingen geen mobiele werkplekken. Nog eens een derde kiest voor een beperkt aantal van maximaal 24 werkplekken. Dat blijkt uit onderzoek door MarketCap in samenwerking met Computable onder ruim 700 bedrijven en instellingen.

Meer dan de helft van de bedrijven en instellingen ondersteunt geen mobiele werkplekken en nog eens een derde kiest voor een beperkt aantal van maximaal 24 werkplekken. Alleen in de ict-sector zijn mobiele werkplekken meer geaccepteerd, alhoewel het ook in deze sector om een beperkt aantal gaat (1-24 werkplekken).

Complexiteit beveiliging

Ook door de werkgever ingerichte werkplekken in de thuissituatie zijn ondanks subsidiëring en promotie van de overheid niet erg in trek. Eén op de vijf bedrijven en instellingen heeft geen thuiswerkplekken ingericht en veertig procent houdt het op een beperkt aantal van maximaal 24 werkplekken. Mariëlle Custers, senior consultant van MarketCap: "Een mogelijke reden voor het niet van de grond komen van mobiele en thuiswerkplekken is de complexiteit van de beveiliging met betrekking tot toegang tot bedrijfsapplicaties en de opslag van data."

Meer info

Werkplekbeheer is een module van het MarketCap onderzoek "IT & Telecom Services" en is te bestellen door een mail te sturen aan info@marketcap.nl onder vermelding van "Bestelformulier Werkplekbeheer onderzoek".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-03T09:12:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.