IBM beheert it Indiaas telecombedrijf

IBM gaat de komende tien jaar de it-infrastructuur en -toepassingen onderhouden van Bharti Tele-Ventures, een grote telecomonderneming in India. Het contract heeft een potentiële waarde van 750 miljoen dollar.

Volgens de overeenkomst zullen de twee bedrijven ook samen werken aan de ontwikkeling en marketing van it- en telecomproducten en -diensten in India. Bharti zou de voorkeursleverancier worden van telecomdiensten aan IBM India. IBM zal voor Bharti niet alleen toepassingen in verband met de klanten ontwikkelen zoals de facturatie, crm en data warehousing, maar ook intranet, e-mail en online samenwerking. Wat de infrastructuur betreft zal Big Blue zorgen voor de data centers, de it-helpdesks en de rampenbestrijdingsmogelijkheden van Bharti.
 
Het prijskaartje van die uitbestede activiteiten hangt af van (een percentage van) de omzet bij Bharti en van vooraf bepaalde service level agreements (sla's). De eerste vijf jaar van het contract zou IBM naar schatting 250 tot 275 miljoen dollar opleveren. Met de laatste vijf jaar erbij zou de overeenkomst goed zijn voor 700 à 750 miljoen dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-30T12:22:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.