Managed hosting door True

Bull formeert ‘A-team’ voor storagevragen

System integrator Bull heeft een team van vijf experts geformeerd dat zich buigt over storagevragen van klanten. Het team moet de besluitvorming over investeringen in opslag en archivering bij klanten versnellen van maanden naar weken.

System integrator Bull brengt vijf storage-experts samen in een team dat op korte termijn antwoorden levert op vragen van een klant. Het team verenigt kennis op het terrein van back-up, restore, diskstorage en archivering. Het team wordt geleid door accountmanager en Computable-expert Frank van der Lecq. "Storageproblemen van klanten worden steeds complexer. Het draait tegenwoordig niet meer om het massaal opslaan van gegevens, maar het snel terugvinden daarvan", zegt Van der Lecq.

Binnen Bull is de kennis volgens Van der Lecq wel voorhanden, maar is die gespreid over verschillende afdelingen. Van der Lecq: "Accountmanagers liepen over de gangen op zoek naar de juiste mensen."  Door de kennis te bundelen moet de tijd die gemoeid is met het nemen van een investeringsbeslissing door klanten worden teruggebracht van zo'n drie maanden naar gemiddeld drie weken. Nieuw is het werken met een zogeheten ‘A-team' binnen de ict niet, weet Van der Lecq. "Dit storageteam is het begin van een gespecialiseerde storage-afdeling die de komende jaren snel zal gaan groeien. "

Definitieve offertes

Onlangs werd het team al ingezet bij een klant die al twee definitieve offertes van aanbieders had liggen, maar niet goed kon kiezen. "Wij hebben een onderzoek van drie dagen gedaan. Het ging de klant om langdurige opslag, maar data moest wel binnen enkele milliseconden opvraagbaar blijven. Er was door beide partijen een standaard oplossing geadviseerd met grote storage-arrays met snelle schijven." Het team adviseerde de oplossing in een andere manier van archiveren te zoeken. Zo werd een zinloze investering in grote systemen met chronische overcapaciteit voorkomen, vertelt Van der Lecq.

De archiveringsexpert binnen het team is Herman Rutten, die vier maanden geleden bij Bull in dienst kwam. Hij heeft ervaring met enkele van de allergrootste archiveringsprojecten die binnen Nederland zijn uitgevoerd. Zo was hij betrokken bij het archiveren van honderdduizend mailboxen voor een grote ministeriële organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-17T10:55:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.