IBM mainframejubileum gevierd met nieuw systeem

IBM viert het 40-jarig bestaan van haar mainframe met de introductie van een nieuw mainframe en opslagsysteem.

IBM brengt de eServer zSeries 890 mainframe op de markt voor middelgrote bedrijven, waarmee de functionaliteit van het IBM eServer zSeries 990- vlaggenschip lager in de markt beschikbaar komt.
Veertig jaar na de lancering van het IBM System/360 mainframe, maakt de leverancier met de z890 een volgende stap in de technologie voor het vereenvoudigen van de IT-omgeving. Daarnaast introduceert IBM de TotalStorage Enterprise Storage Server 750, waarmee ook de functionaliteit van de grote opslagsystemen van IBM voor een nieuwe markt beschikbaar worden. Samen zullen de nieuwe mainframe en opslagsystemen middelgrote bedrijven de mogelijkheid geven om hun serveromgeving te consolideren.


De z890 is gebaseerd op de z990 en voorziet volgens IBM in flexibiliteit, virtualisatie, automatisering, beveiliging en schaalbaarheid. De z890 beschikt nagenoeg over twee keer zoveel processorkracht als de z800 door het verdubbelen van de capaciteit van iedere algemene centrale processor. Desondanks meet de z890 maar een derde van het kleinste model z800.
IBM introduceert in het najaar haar nieuwe z/OS 1,6-besturingssysteem, waarin Java en ondersteuning voor zAAP geïntegreerd zijn. In z/OS 1,6 zal IBM ook een 64-bit applicatieomgeving bieden voor zowel C/C++ als JAVA SDK.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-09T09:22:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.