Symantec: stel bedrijfsnetwerk open

Jonge werknemers willen meer flexibiliteit wat betreft de apparatuur die ze op het werk gebruiken. Daarom moeten bedrijven hun netwerken opstellen voor deze apparaten en applicaties.

Bedrijfsnetwerken moeten volgens worden opengesteld voor consumenten-apparatuur en -applicaties van jongere werknemers. Dat zijn bijvoorbeeld smartphones, laptops en chatprogramma's. Hiermee wordt de productiviteit verhoogd, zegt John Thompson, ceo van antivirusleverancier Symantec

De Symantec-ceo zegt dat bij bedrijven een ‘consumerization of ict' plaatsvindt. Hierbij nemen jonge werknemers, door Thompson aangeduid als de ‘the millennials', hun eigen smartphones en laptops mee naar het werk. Of ze installeren applicaties en tools op hun zakelijke pc.

Meer flexibiliteit

Thompson: "De nieuwe generatie werknemers wil veel meer flexibiliteit op het werk. Ze willen gebruik maken van verschillende apparatuur en applicaties. Dus niet alleen wat de ict-afdeling van de organisatie voorschrijft. Ict-managers moeten daarop inspelen door de infrastructuur voor deze nieuwe generatie werknemers geschikt te maken."

Uiteraard wil Symantec daarvan meeprofiteren met het leveren van bijbehorende security oplossingen. "Dat zijn bijvoorbeeld data loss prevention (dlp) en endpoint virtualisatie oplossingen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is zeker een grapje?!?

Waarom zou je in godsnaam je fatsoenlijk beheerde IT-infrastructuur overboord willen gooien en iedereen maar laten aanklooien? Neem maar 20 man extra aan op de helpdesk!

Klaartje uitleggen waarom ze geen muziek kan/mag overzetten via bluetooth naar haar werk-pc zeker?

Gekkenwerk!

prive Ipaq niet mogen aansluiten voor calender en contacts sync vanwege "veiligheid"...?

En dus maar klooien met kopieren van .pst files naar prive-pc thuis.
Nee da's van deze tijd en kost geen onnodig extra tijd??

De nieuwe generatie netwerk beveiliging. Dit is niet echt het open zetten van het bedrijfsnetwerk. Nortel heeft hier mooie VPN oplossingen voor, die bijvoorbeeld ook gekoppeld kunnen worden aan win2k8 server NAP.

Doorgaans zijn er meer werknemerswensen dan het budget ten behoeve van een deugdelijk beveiligd netwerk toestaat. Gelukkig kan van de meeste werknemers verwacht worden dat ze in de gaten hebben te zijn ingehuurd voor te verrichten werk. Ergo: Indien digitaal gereedschap daadwerkelijk onontbeerlijk is dan heeft de werkgever budget voor een gestandaardiseerd aanbod ervan.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-08T16:12:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.