Managed hosting door True

iBasis positief over verhoogd bod van KPN

Dit artikel delen:

De kans dat de Amerikaanse voip-leverancier iBasis volledig in handen komt van telecombedrijf KPN, is toegenomen nu KPN meer geld biedt per aandeel. De onderneming heeft sinds oktober 2007 56 procent van iBasis in handen en bood eerder dit jaar op de resterende aandelen. Een interne commissie van het voip-bedrijf was toen tegen verkoop, doordat de geboden prijs per aandeel te laag zou zijn. Met een hoger bod van drie dollar per aandeel gaat de commissie nu wel akkoord.

Met het verhoogde bod komt een eind aan een rechtszaak die was aangespannen door de Amerikanen. De commissie vond het eerste bod van 1,55 dollar 'ondeugdelijk, opportunistisch en schadelijk voor de overige aandeelhouders'. In het nieuwe bod kunnen de commissieleden zich wel vinden. Zij adviseren de aandeelhouders van iBasis om er mee in te stemmen. Het nieuwe bod geldt tot 8 december en is het finale bod van KPN, vertelt woordvoerder Stefan Simons.

Strategie

KPN is een van de grootste afnemers van het Amerikaans voip-bedrijf. 'Als het volledig in handen is van KPN is het beter mogelijk om de strategie te verwezenlijken en om kosten te besparen', zegt Simons. iBasis werd in 1996 opgericht en faciliteert onder meer lange-afstandstelefoongesprekken via internettelefonie (voip). Met ongeveer 24 miljard gespreksminuten in 2008 is de onderneming een van de grootste voip-leveranciers ter wereld.

De Nederlandse telecomreus gebruikt iBasis voor de afhandeling van alle Trans-Atlantische gesprekken van zijn klanten. Kortgeleden rondde iBasis de integratie af van de systemen die alle internationale langeafstandsgesprekken van KPN-wholesaleklanten via iBasis laten lopen. Andere klanten zijn de KPN-dochterbedrijven E-Plus (Duitsland) en Base (België) en grote operators als Verizon, Vodafone, China Mobile en Telefónica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-24T11:04:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.