Managed hosting door True

Fujitsu Services snijdt in dienstverlening

 

Begin 2009 wierf Fujitsu nog medewerkers voor de deur van concurrent Ordina.

Leverancier van ict-outsourcingdiensten Fujitsu Services in Maarssen zet het mes in het dienstenpakket. Het bedrijf heeft besloten zich meer te richten op beheerdiensten die aansluiten op de producten die de hardwaretak van Fujitsu levert. Dit meldt financieel directeur Rico Schaap van Fujitsu Services Nederland. De onderneming maakte 18 december bekend tweehonderd van de 450 banen te schrappen om de bedrijfskosten terug te dringen.

Financieel  directeur Schaap zegt dat zijn onderneming wel diensten als datacenterbeheer, werkplekbeheer en het inrichten van helpdesks blijft leveren. Het aantal adviesdiensten, dat nu al beperkt is, wordt in de toekomst mogelijk verder ingeperkt. Ook de inzet van reparatie- en onderhoudsmedewerkers bij klanten worden mogelijk afgestoten of via partners uitgevoerd. Schaap: 'Dat zijn niet langer kerntaken.'

Het afstoten van activiteiten maakt deel uit van een grote internationale reorganisatie bij Fujitsu Services. Zo heeft het bedrijf onder andere in het Verenigd Koninkrijk plannen om 1200 medewerkers op straat te zetten.

Opvallend is dat de dienstverlener begin 2009 nog tweehonderd nieuwe medewerkers, onder wie consultants, zocht. Volgens Rico Schaap leverde die wervingsactie slechts vijftig nieuwe medewerkers op en hij benadrukt dat advisering inmiddels niet langer tot de kerntaken van de dienstverlener behoort.

In augustus 2009 vertrok algemeen directeur Eric Bouwer bij Fujitsu Services Nederland. De twee partijen zeiden toen in het brancheblad CRN dat dit in goed overleg gebeurde. Bouwer is vervangen door een interim-directeur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3203726). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×