Managed hosting door True

Siemens regelt ICT bij Magnumcentrale Nuon

Technologiebedrijf Siemens verzorgt de telecommunicatie- en beveiligingsinfrastructuur bij de elektriciteitscentrale Magnum. Dat is een nieuwe centrale die energieconcern Nuon bouwt aan de Eemshaven in Groningen. Het ict-project kost ongeveer 3,5 miljoen euro. De ict-leverancier werkt al langere tijd samen met Nuon, bijvoorbeeld voor de toegangscontrole van diverse locaties in Nederland.

Voor de telecommunicatie regelt Siemens telefoon- en portofoonverbindingen, de audio- en videoinstallatie, het meteorologiesysteem en het lan-netwerk op de locatie. De beveiligingsinfrastructuur bestaat onder meer uit een alarmerings- en ontruimingsinstallatie, beveiligingscamera's en indringersdetectie. De toegangscontrole met entreepassen regelt Siemens voor alle locaties van Nuon. Het pasjessysteem in de Magnumcentrale koppelt het bedrijf aan het landelijke toegangsnet.

De eerste fase van het project levert Siemens begin 2011 op. Die fase omvat volgens woordvoerder Bernard Bos het kantoorgedeelte en het deel van de energiecentrale waarin elektriciteit wordt opgewekt met aardgas. In volgende fases worden andere delen van de centrale van de ict- en beveiligingsinfrastructuur voorzien. Dat zijn bijvoorbeeld de delen die elektriciteit opwekken met biomassa en door kolenvergassing.

Mitsubishi

Siemens werkt al langere tijd samen met Nuon. Zo bouwde het bedrijf al verschillende elektriciteitscentrales en windparken voor de energiemaatschappij. De Magnumcentrale in Groningen wordt echter gebouwd door het Japanse Mitsubishi. De bouw van de eerste fase kost ongeveer 1,8 miljard euro. Vanaf 2011 moet de centrale operationeel zijn.

In de Eemshaven zijn ook elektriciteitscentrales van Electrabel, RWE en Advanced Power gerealiseerd of in aanbouw. Er ligt tevens een aansluiting op de onderzeese kabel naar het Noorse elektriciteitsnet. Ook is in de Eemshaven een van Nederlands grootste datacenters, waarvan onder meer Google gebruikmaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Siemens

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-08T10:20:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.