Managed hosting door True

LUMC tekent storage-overeenkomst met Bull

Bull heeft zijn bestaande relatie met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) uitgebreid met een vijfjarige storage-overeenkomst. Het nieuwe dataopslagsysteem gaat het hart vormen van de ict-infrastructuur ten behoeve van het project vernieuwing Zorg-ICT dat het LUMC met softwareleverancier Chipsoft opzet. Als het systeem volledig is ingevoerd, gaan in Leiden ongeveer vijfduizend medewerkers met dit systeem aan de slag.

Het LUMC verwacht met het nieuwe zorginformatiesysteem de dossiervoering, communicatie tussen zorgverleners en de planning van opnames, onderzoeken en bezetting van behandelruimten te verbeteren. Een snelle, flexibele, hoogbeschikbare infrastructuur is hierbij van het grootste belang, aldus Bull.

De dienstverlener werd gekozen na een uitgebreid Europees aanbestedingstraject. Binnen het contract wordt Bull verantwoordelijk voor de vervanging van de complete storage-omgeving, inclusief back-up. In eerste instantie zal Bull zich richten op de implementatie van de nieuwe omgeving. Daarna worden in fases ook de archivering, het nas (network-attached storage) en de back-upoplossing vervangen. Binnen vijf jaar moet het LUMC beschikken over een geheel nieuwe omgeving.

Bull was al betrokken bij de huidige storage-omgeving en onder andere verantwoordelijk voor de eerstelijnsondersteuning en enkele storage assessments. Deze omgeving moest worden vervangen, waarna Bull deelnam aan de Europese aanbesteding. Hieraan namen 32 partijen deel.

Pay-as-you-grow

Het LUMC krijgt twee EMC Celerra NS960 storage-systemen waarbinnen de totale oplossing kan worden aangeboden. Bovendien gaat het LUMC gebruikmaken van het 'Pay-as-you-grow'-model van Bull. Dat betekent dat het LUMC capaciteit op voorraad krijgt, maar hiervoor pas gaat betalen wanneer ervan gebruik wordt gemaakt

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-11T16:35:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.