Managed hosting door True

Uneto-VNI richt vakgroep Domotica en IT op

 

Ondernemersorganisatie voor de installatiebranche Uneto-VNI heeft een vakgroep opgericht die zich richt op de ontwikkeling van domotica (huisautomatisering), gebouwautomatisering en ict. De groep heet Do-IT en biedt organisaties in de woningbouw, zorg en nutsvoorzieningen oplossingen die bijdragen aan efficiëntie, zelfredzaamheid, veiligheid en comfort. Er zijn ongeveer tweehonderd groepsleden. Maarten van der Boon is de voorzitter.

Belangrijkste reden voor de oprichting van de vakgroep is de toenemende integratie van technologie in de gebouwde omgeving. 'De vraag naar intelligent werkende systemen in de woningbouw, utiliteit en in de zorgsector neemt steeds verder toe. Ict-netwerken zijn daarbij onmisbaar', legt Van der Boon uit.

De vakgroep Do-IT zal zich ontwikkelen tot een kennisplatform rond domotica, gebouwautomatisering en ict-netwerken. De voorzitter vertelt dat onderzoek van Uneto-VNI toont dat thema's als smart living, zorg op afstand, smart grids, groene ict en glasvezelbekabeling tot in de woning de komende jaren steeds belangrijker wordt.

Uitdagingen

Er is nog wel een aantal uitdagingen voordat de markt volledig tot wasdom komt, waarschuwt Van der Boon. Hij noemt als voorbeeld het gebruik aan technische uniformiteit in standaarden en protocollen en het imago dat aan domotica kleeft.

Uneto-VNI is een ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. De organisatie vertegenwoordigt 90 procent van de omzet in de sector en zijn 5300 leden bieden werkgelegenheid aan 130.000 personen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3521950). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Laat Uneto-VNI hun vakbroeders maar eens eerst bijscholen, van duurzame energie & technieken heeft het gros van loodgieters/installatiebedrijven nog veel te weinig kaas gegeten.

Als consument moet je je eigen onderzoek doen, want van 'advisering' heeft die branche verre van voldoende relevantie ervaring

Voorbeeld: het gros van loodgietes/installatiebedrijven weet niet eens hoe de HR-ketel zijn hoge rendement kan behalen... en de consument betaald zich rot, en weet niet hoe hij/zij de CV optimaal kan inzetten.
conclusie: laat die domotica maar liggen heren Uneto-VNI. Richt je eerst op je kern-competenties voor je met ICT/domotica wilt bemoeien ;)

Beste duurzame Rakker, UNETO-VNI is de brancheorganisatie van installerend Nederland en de technische detailhandel. Dit omvat heel veel. Juist daarom heeft de branche vakgroepen ingericht om kerncompetenties in de verschillende technische velden te bewaken. Een cv regeling is iets anders dan domotica en ICT. Weliswaar kan de cv onderdeel uitmaken van een domotica oplossing. De vakgroep Do-IT behartigt de belangen van ruim 200 installateurs die serieus bezig zijn rond het onderwerp. Zoals 'de consument' als 1 groep niet bestaat, bestaat ook ' de installateur' niet als 1 groep. Er zijn installateurs die uitermate goed kunnen adviseren. Ook op gebied van de cv regeling.

Hellas scheert "Duurzame Rakker" alle UNETO-VNI leden over één kam. Vanuit de elektrokant zijn we al jaren bezig met domotica en IT. Het is triest om te constateren dat iemand die de totale werkgebied van UNETO-VNI niet kent zulke ongenuanceerde opmerkingen plaatst.

Het is juist goed dat er een speciale vakgroep voor domotica en IT komt.Samenwerking met de andere vakgroepen kan ons werk alleen maar verbeteren.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.