Prinsjesdag 2010

Problemen C2000 worden versneld opgelost

Dit artikel delen:

De verbeteringen aan het fel omstreden digitale communicatienetwerk C2000 voor de zwaailichtensector worden in 2011 voortgezet. De dekkingsproblemen die bij politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee tot de nodige kritiek leiden, worden versneld weggewerkt.

Dit blijkt uit de begroting van Binnenlandse Zaken. Onlangs nog schreven vier vakbonden hierover een brandbrief aan de Arbeidsinspectie. Vooral de portofoons moesten het daarbij ontgelden. Met name de brandweerkorpsen klagen over de slechte dekking. Verder meldt het ministerie dat in 2011 een begin wordt gemaakt met het vormen van een Politiedienstencentrum, waarin onder meer de ict en de salarisadministratie worden gebundeld.

De Staat der Nederlanden heeft met een vijftal grote telecomproviders afspraken gemaakt over de wijze van aanleveren van gegevens en het verwerken van tapbevragingen. De inzet is om deze afspraken in 2011 verder uit te voeren. Binnenlandse Zaken gaat de Tweede Kamer volgend jaar ook inlichten over de voortgang bij kleinere ict-projecten met een hoog risicoprofiel. Tot dusver werd hiervoor een grens van twintig miljoen gehanteerd. Daarmee wordt bijgedragen aan grotere transparantie en betere bestuurbaarheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wanneer komtie nou? Die parlementaire enquete C2000?

In ziekenhuizen en sommige andere gezondheidsinstellingen mogen C2000 portofoons nog steeds niet worden aangezet (dus moeten worden uitgezet)ivm verstoring van de IC-appartauur en andere gevoelige apparatuur.
Kooi van Faraday principe werkt niet altijd voor OK en IC en SEH.
Grotere gebouwen en tunnels (denk aan brand, noodsituaties) zijn ook nog niet (op eigen kosten) voorzien van C2000 antenneinrichtingen (kosten worden door BIZA slechts gedeeltelijk of helemaal niet vergoed).
Waarom zijn de C2000 ontvangers niet OOK met analoog signaalverwerking uitgerust voor noodgevallen en als uitwijkmogelijkheid?

Analoge signaalverwerking in C2000 yeah right.
Dat is hetzelfde als ATF-3 verwerking in een GSM telefoon...

@Roland: Ja èn?? Als dàt is wat de veiligheid van de brandweermensen dient, dan moeten we dàt doen. Ga eens kijken hoeveel er nog gebruik gemaakt wordt van KW, MW en LW radiocommunicatie bij defensie en in de scheepvaart. Wat bewezen goed is, moet je niet verguizen voor je iets hebt dat ècht beter is.
Laat de C2000 portofoon werken als een multiband handy en het apparaat zèlf het naast-sterkere voorkeurskanaal opzoeken, als het primaire voorkeurskanaal geen signaal meer geeft.

volgens mij kunnen ze beter terug keer als vanouds gewoon analoog dat was beter toch

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-22T09:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.