'Big Data' gaat economie veranderen

Databerg heeft grote impact op organisaties

Door het analyseren van 'big data', ofwel grote hoeveelheden data, kunnen organisaties sneller innoveren en sterker concurreren. Dit blijkt uit het onderzoek 'Big Data The Next Frontier for Innovation' van McKinsey Business Technology Office en MGI. De twee organisatieadviesbureau's namen de huidige stand van zaken rond bergen data onder de loep en kwamen tot conclusie dat er grote waarde onstaat als deze data worden ontsloten.

Volgens het McKinsey-onderzoek onstaan er door het analyseren van databergen (big data) nieuwe markten en een andere manier van zakendoen. Verder kunnen organisaties kosten besparen door data in relevante informatie om te zetten. De hoeveelheid opgeslagen data zal in elke sector, zoals overheid en industrie, steeds verder groeien. De groei wordt mogelijk gemaakt door vaste en draadloze breedbandmultimedia waardoor meer gegevens kunnen worden opgeslagen die afkomstig zijn van social media en andere internettoepassingen.

Belastingdienst, gezondheidszorg, retailer

Indien bedrijven en overheden op een correcte manier data analyseren kunnen ze verder groeien, kosten besparen en hun concurrentiepositie versterken. Zo zegt McKinsey dat een winkelier, die big data gebruikt, zijn bedrijfsmarge met meer dan zestig procent kan verhogen. Overheden kunnen in Europa alleen al honderd miljard euro besparen op het gebied van operationele efficiency, beweert het onderzoeksbureau.  Belastingdiensten kunnen door middel van 'big data'-analayses sneller belastingfraude ontdekken. De Amerikaanse gezondheidszorgsector zou per jaar voor meer dan 300 miljard dollar waarde kunnen creëren indien ze 'big data' inzetten voor het verhogen van efficiency en beter kwaliteit van de zorg.

In het 146 pagina's tellende  gratis te downloaden PDF-bestand geeft McKinsey een overzicht van de huidige technieken en technologien voor het analyseren van big data. Daarnaast is er een overzicht te vinden van de kansen per domein en de gevolgen voor leidinggevenden en beleidsmakers binnen organisaties.

Computable Achtergrondartikel over Big Data

Lees ook meer in het Computable-achtegrondartikel: IT-branche maakt zich op voor Big Data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoeveel waarde zouden kunnen creeren door die big data eerst eens grondig op te ruimen? Minstens 80% van die data is duplicaat (van duplicaat (van duplicaat) ...)). Van wat resteert organiseer je 80% op infrastructurele wijze zodat het voor algemeen gebruik beschikbaar komt...

Sjonge dat zou enorm schelen, zeg...
Dan staat het paard meteen ook weer vóór de wagen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-16T11:45:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.