Oracle neemt Pillar Data Systems over

Dit artikel delen:

Oracle wil voor een onbekend bedrag de Amerikaanse dataopslagleverancier Pillar Data Systems overnemen. Pillar Data Systems levert de Pillar Axiom unified storage-oplossingen die geschikt zijn voor schaalbare san- en nas-omgevingen. Opvallend detail is dat Oracle’s ceo Larry Ellison een investeerder van Pillar is.

Oracle is van plan Pillar Data Systems aan zijn bestaande dataopslagportfolio toe te voegen. Oracle's storageporfolio bestaat uit oplossingen van het overgenomen Sun, zoals network attached storage en tape libraries. Het enige wat bij Oracle nog ontbrak was een storage area network (san)-oplossing. Sun en HDS hadden vroeger een resellerovereenkomst waarbij Sun de technologie van HDS verkocht aan klanten. Die overeenkomst werd begin 2010 door het bedrijf van Larry Ellison opgezegd. Pillar heeft wereldwijd 1500 Axiom-systemen aan zeshonderd klanten verkocht. Pillar wordt vaak gecombineerd met Oracle's applicaties, database en middleware.

Databases

Een Pillar Axiom-dataopslagoplossing kan prioriteiten geven aan bepaalde applicaties, in het vakjargon ook bekend als ‘application aware storage'. Hierdoor is het mogelijk om in gemengde omgevingen aan iedere applicatie de juiste hoeveelheid resources als geheugen, processorkracht en aantal iops (input/output operations per second) te koppelen. Applicaties die een hoge performance vragen, zoals databases en andere kritische applicaties, krijgen dan meer prioriteit. Applicaties die minder performance nodig hebben zoals back-up, archivering en bestandsopslag, krijgen een lagere prioriteit.

Utilisatie

Pillar garandeert schriftelijk een utilisatie van 80 procent. Dit betekent dat in een gemengde omgeving het systeem met minimaal 80 procent kan worden gebruikt met de juiste performance (iops) voor alle aanwezige applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-30T13:06:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.