Toshiba sleept Hynix voor de rechter

Toshiba heeft in Japan en in de Verenigde Staten een rechtszaak aangespannen tegen Hynix Semiconductor. Laatstgenoemde wordt ervan beschuldigd Toshiba's patenten op halfgeleidergeheugens te schenden.

In Japan is Hynix Semiconductor Japan aangeklaagd voor de vermeende inbreuk op drie van Toshiba's Nand-flashgeheugenpatenten. In de Verenigde Staten diende Toshiba een klacht in tegen Hynix Semiconductor en zijn Amerikaanse dochterbedrijven wegens de overtreding van drie patenten die te maken hebben met Toshiba's Dram-geheugen en van vier patenten op Nand-flashgebeugentechnologie.
 
In augustus 1996 sloten Toshiba en Hynix een licentieovereenkomst die ook halfgeleiderproducten omvatte. Die overeenkomst liep af op 31 december 2002. De twee bedrijven startten voordien al met onderhandelingen over verlenging van de overeenkomst. Toshiba vroeg daarbij naar eigen zeggen 'een redelijke prijs' voor de toegang tot zijn patenten. Het kwam echter niet tot een nieuwe deal, en sindsdien is de vroegere vriendschap danig bekoeld.
 
"Toshiba is een marktleider in geavanceerde halfgeleidergeheugens en heeft veel belangrijke patenten op zijn naam staan. We zijn vast van plan om onze intellectuele eigendom op het vlak van halfgeleiders te beschermen en zijn bereid om actie te ondernemen tegen elke inbreuk op onze patenten. De rechtszaak tegen Hynix ligt in de lijn van die strategie", zo verklaarde Shozo Saito, verantwoordelijk voor de afdeling geheugentechnologie bij Toshiba Semiconductor Company.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-23T11:14:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.