Uitbreiding opslagportfolio gericht op de cloud

HP maakt storagevirtualisatie overbodig

HP breidt zijn opslag portfolio uit waardoor volgens de leverancier storagevirtualisatie overbodig wordt. Door de nieuwe 'storage federation'-technologie is de extra laag met virtualisatietoepassingen niet meer nodig, waardoor opslagsystemen in een cloud-datacenter als één geheel gebruikt kunnen worden. Ook komt HP met nieuwe 3Par-systemen om een It as a Service-datacenter (IaaS) te realiseren.

HP heeft onder de naam HP Peer Motion zijn Converged Storage-portfolio uitgebreid met nieuwe ‘federated storage'. Hiermee kunnen klanten hun applicatie-workloads transparant verplaatsen tussen disksystemen in gevirtualiseerde en cloud computing-omgevingen. Daarnaast biedt HP de nieuwe HP P10000 3Par Storage Systems zodat een It as a Service-datacenter (IaaS) kan worden gerealiseerd. Deze systemen beschikken over multi-tenancy voor workload-consolidatie en thin-technologieën voor het efficiënt en geautomatiseerd beheren van capaciteit.

Overbodig

IDC denkt dat in 2012 85 procent van alle nieuwe applicaties is ontwikkeld om in de cloud gebruikt te worden. Een vereiste voor de nieuwe generatie virtuele en cloud-datacenters is om multiple opslagsystemen als één geheel te laten opereren. Storage federation-technologie maakt de extra laag van virtualisatietoepassingen overbodig. Daarmee kan een organisatie kosten verlagen, de administratieve overhead verminderen en de risico's verlagen binnen de datacenter architectuur.

‘Traditionele opslagsystemen die twintig jaar geleden zijn ontworpen, zijn niet gemaakt voor de dynamische IaaS-wereld, waardoor organisaties dure en inefficiënte virtualisatieconcepten moeten kiezen', zegt Chris Johnson, vice president HP Storage in onder andere Europa. ‘De echte peer-based storage federation in HP Converged Storage kan wel omgaan met de onvoorspelbaarheid van always-on, multitenant-omgevingen en tegelijkertijd kosten reduceren, de administratieve overhead beperken en risico's verminderen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

HP maakt storagevirtualisatie overbodig??? Oh,kun je met HP Peer Motion data on the fly verplaatsen van een HP 3Par naar een EMC VNX of IBM XIV? Ik denk het niet, dus storagevirtualisatie is zeker nog niet overbodig.
Overigens kun je je steeds vaker afvragen of je storagevirtualisatie in je storagelaag wilt doen of dat je het hoger in de stack brengt, zoals vanuit een hypervisor.

@Cor
Het nadeel van storagevirtualisatie in een hypervisor te plaatsen is dat je eerst een "thick" LUN aan een hypervisor geeft, die ook weer overhead heeft.
Binnen die thick LUN kun je dan wel weer "thin" disks aanmaken, maar je blijft een redelijke portie overhead hebben.
Tevens zit je dan nog met "Raw Device Mappings", die volgens mij altijd "thick provisioned" zijn...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-24T10:59:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.