Nederlandse PSG-directeur zegt voortbestaan WebOS toe

'HP verkoopt nog minimaal één jaar PC's'

HP blijft voorlopig gewoon pc's verkopen. Volgens Rob Idink, country director Personal Systems Group (PSG) Nederland, bekijkt HP wat de alternatieven zijn voor PSG, zoals verzelfstandiging of verkoop. De komende twaalf tot achttien maanden blijft het echter ‘business as usual’.

Idink zei dit tijdens de HP Beach Open beachvolleybal in Scheveningen. HP viert op dit evenement zijn vijftigjarig jubileum met klanten en zakenpartners. Idink zegt dat HP PSG een belangrijk onderdeel is voor het bedrijf. ‘PSG heeft wereldwijd een omzet van 42 miljard dollar en we zijn winstgevend. HP staat op de eerste plaats van de pc-markt met een marktaandeel van 26,8 procent. We continueren onze roadmap en servicebeleid.'

HP verkoopt zijn pc's wereldwijd direct en indirect via 180.000 ict-dienstverleners. Zij zullen de komende maanden en jaren nieuwe pc-producten van HP verkopen, zoals de Envy- en TouchSmart-pc's voor consumenten en de Elite- en ProBook-laptops voor zakelijke klanten.

Volgens Idink stopt HP niet met het besturingssysteem WebOS. ‘We zijn alleen met de TouchPad en smartphones gestopt. WebOS blijft bestaan.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch niet slim om dit nieuws in de wereld te slingeren.

Zelf heb ik zoiets van: ik was van plan een HP laptop aan te schaffen, maar zie daar nu maar vanaf.

En ik zal toch niet d'enige zijn.

Kortom: "in al mijn wijsheid" voorspel ik toch een voortijdige beslissing "door de tegenvallende resultaten gedreven" om de PC divisie versneld af te stoten.

HP'ers (waaronder zeer prettige ex-collega's): wacht niet af en kijk alvast 's om je heen naar iets anders. Wel afwachten tot je eruit gemikt wordt, want die 'oprotpremie' moet je gewoon willen. En die komt eraan, zeker en vast.

Hoezo, het wordt toch gewoon weer Compaq?

Is dit de vrije val van HP?

De verkoop van servers valt terug, stoppen met Pc’s, smartphones en dergelijke, is HP nog wel geloofwaardig als hardware provider?

Wanneer begint het HP management zich te realiseren dat zij een bedrijf runnen, wat voortgekomen is uit technologie en dienstverlening.

Je zou het idee krijgen dat deze zich blind staren op marktwaarde en koers van het aandeel.

Ondertussen wordt vergeten dat om een goede omzet en dus winst te kunnen maken, het principieel wel noodzakelijk is om markttechnisch met hoogwaardige en innoverende producten te komen, kijk eens naar de producten van Apple en Dell en niet naar hun beurswaarde.
De eerste maakt zeer innovatieve producten, die zeer gewild zijn en waar dus een aardige marge op te maken valt, de tweede zoekt het in een combinatie van betrouwbare systemen tegen met een lagere marge, maar met een grote omzet.

HP is druk doende op weg om van een technologisch bedrijf een virtuele luchtbel te worden, waarvan de beurswaarde de intrinsieke waarde sterk overstijgt.

Men heeft schijnbaar geen lering getrokken uit de faillissementen en problemen van banken en andere financiële instellingen van de laatste jaren.

Met de ontslaggolf die dit zal veroorzaken, verdwijnt echter ook de know how uit het bedrijf, dit zit namelijk in de hoofden van het personeel en al staat dit op papier of computer, je moet het wel kunnen begrijpen, anders is het waardeloos.

@ Ai als echt volbloed ex-HP'er wil ik natuurlijk geen Compaq in huis.
Juist Compaq is de reden voor mijn ex-zijn geworden...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-26T08:48:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.