Besi snijdt in Nederlands personeel

BE Semiconductor Industries schrapt in totaal honderddertig banen in Nederland. Daarvan zijn eenentachtig volledige arbeidsplaatsen en vijftig tijdelijke functies.

De eenentachtig geschrapte banen zijn in de productiefaciliteiten te Duiven en Brunssum. Dit is ongeveer tien procent van het totale, wereldwijde personeelsbestand. De te schrappen tijdelijke banen zijn alleen in de Duivense fabriek.
 
De ontslagen worden in het eerste kwartaal van 2005 doorgevoerd en komen in wezen voort uit het sluiten van een faciliteit in Brunssum. Besi, fabrikant van chipproductie-apparatuur, zegt deze ontslagen door te voeren om de winstgevendheid te verbeteren. Het bedrijf reageert hiermee op de huidige dip in de halfgeleiderindustrie.
 
President Richard Blickman zegt dat de economische vooruitzichten voor de chipmarkt - en daarmee voor productie-toeleveranciers als Besi - nog altijd onzeker zijn. "We verwachten dat onze verkoop in het vierde kwartaal van 2004 ongeveer twintig procent zal afnemen vergeleken met het derde kwartaal." Hij zegt echter nog altijd te geloven dat de vooruitzichten voor de lange termijn positief blijven.
 
De topman geeft aan dat Besi niet alleen zijn activiteiten beperkt, maar ze ook verplaatst naar goedkopere regio's. "De herstructurering is ook in lijn met onze plannen om onze blootstelling in gebieden met hoge kosten te verminderen en meer te vertrouwen op regio's met goedkope fabricagemogelijkheden."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-14T12:21:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.