Red Hat koopt storagespecialist Gluster

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, neemt voor 136 miljoen dollar Gluster over. Gluster is een Amerikaanse leverancier van schaalbare oplossingen voor open source network attached storage (nas) voor het beheer van ongestructureerde data.

Met deze overname zegt Red Hat grote hoeveeheden data (big data) op locatie en in de publieke cloud  te kunnen beheren, onder andere data in open source-storageoplossingen. Volgens Brian Stevens, cto bij Red Hat, zijn it-managers op zoek naar softwaregebaseerde storage-oplossingen waarmee ze hun bestanden op locatie of in de cloud kunnen beheren. Het gaat hierbij om ongestructureerde data, zoals logbestanden, virtuele machines, e-mail, audio, video en documenten.

GlusterFS

Gluster is opgericht in 2005. Het doel van het bedrijf is de opslag te vereenvoudigen door gebruik te maken van opensourcesoftware en standaardhardware. GlusterFS is een softwaregebaseerd dataopslagsysteem. Hiermee kunnen klanten grote hoeveelheden dataopslag combineren in een centraal te beheren opslagomgeving.

De Gluster storage-oplossing biedt redundantie. Bestanden worden automatisch op meerdere nodes worden opgeslagen. De oplossing is schaalbaar van enkele terabytes tot petabytes. Alle opgeslagen bestanden bevinden zich in een enkel filesysteem. Verder ondersteunt Gluster open standaarden zoals NFSv3, CIFS, FTP en SSH.

Enkele klanten van Gluster zijn Pandora en Box.net. In Nederland wordt Gluster verkocht door Felton uit Hilversum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-06T08:12:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.