CSC blijft ook in 2012 verbonden aan LSP

Het contract voor het beheer van het landelijk schakelpunt (lsp) met ict-dienstverlener CSC Nederland is met een jaar verlengd. De dienstverlener blijft tot eind 2012 verbonden aan het lsp. Aanvankelijk zou de overeenkomst op 1 januari 2012 aflopen. CSC is opnieuw gecontracteerd. 2012 is het overgangsjaar waarin het lsp een private doorstart maakt, nadat wetsvoorstellen over de infrastructuur en uitwisseling van medische gegevens sneuvelden.

Mogelijk volgt eind 2012 een aanbesteding voor de beheerklus, maar het is nu nog niet bekend hoe de procedure precies zal verlopen, meldt een woordvoerder van Nictiz.

De dienstverlener werkt voor het onderhoud en de doorontwikkeling van het lsp nauw samen met het Nictiz-servicecentrum. Nictiz is verdeeld in een servicecentrum en een expertisecentrum voor standaardisatie. Het andere Nictiz-deel dient als kenniscentrum voor standaardisatie van ict in de zorg.

CSC bouwde samen met databaseleverancier Intersystems het huidige landelijk schakelpunt (lsp). Via dat knooppunt wisselen gezondheidszorginstellingen onderling gegevens over patiënten uit.

LSP blijft in de lucht

Op 14 december 2011 hebben de zorgkoepels (KNMP, LHV en VHN) het bestuur van beheerder Nictiz aanvullende garanties kunnen bieden om de infrastructuur overeind te houden. Het gaat onder andere om financiële garantstellingen door zorgverleners en zorgverzekeraars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-16T15:55:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.