Verkoop flash-geheugens AMD ver onder de maat

Begin deze week maakte AMD al kenbaar dat de resultaten over het laatste kwartaal van 2004 beneden de verwachtingen zouden zijn. Uit de nu gepubliceerde cijfers blijkt dat vooral de flash-geheugens het slecht hebben gedaan.

Uit die cijfers blijkt dat de omzet in de laatste drie maanden van 2004 dertig miljoen onder het niveau van de eerdere verwachtingen is uitgekomen. Dit is niet te wijten aan tegenvallende processor-verkopen. dez deden het juist goed en liggen 26 procent boven het niveau van een jaar geleden. De boosdoener is de verkoop van flash-geheugens. Deze groep is normaliter goed voor de helft van AMD's totale omzet, maar heeft nu volgens ceo Hector Ruiz "vreselijk slecht gepresteerd". Als belangrijkste boosdoener wordt Intel aangewezen. Deze concurrent heeft in de laatste twee kwartalen de prijzen voor zijn Nor-geheugens drastisch verlaagd.

 

De processor-divisie, die dus wel volgens de verwachtingen draaide, heeft in het laatste kwartaal een omzet geboekt van 730 miljoen dollar. Dit resulteerde in een winst van 89 miljoen dollar. De jaaromzet van AMD komt uiteindelijk uit op vijf miljard dollar. Een jaar geleden lag deze om 3,2 miljard.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-19T10:27:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.