BAM bouwt na vertraging datacenter in Delft

Dit artikel delen:

Koninklijke BAM Groep en The Datacenter Group zijn gestart met de bouw van een nieuw datacenter op wetenschapspark Technopolis in Delft. Het datacenter maakt onderdeel uit van het internationale kenniscentrum Science Port Holland. De bouw van het datacenter was de laatste maanden vertraagd door vergunningen en vertraging in aanbestedingstraject. De partijen bouwen in totaal drie datacentra in de regio Rotterdam-Delft.

Het Amsterdamse The Datacenter Group (TDCG) zou eind 2011 de locatie in Delft openen, maar de bouw heeft een paar maanden vertraging opgelopen, aldus Joscha Niemann, directeur van The Datacenter Group. 'De vertraging is hoofdzakelijk te wijten aan vergunningen en vertraging in aanbestedingstraject. Het feit dat wij een eigen koelsysteem hebben ontwikkeld, waardoor wij het meest energie efficiënte datacenter in Nederland zijn, en omdat het koelsysteem een belangrijk onderdeel uit maakt van de totale werktuigbouwkundige installaties van een datacenter, maakt aanbesteding van het werk relatief complex.'

De vertraging heeft het geen invloed op de in bedrijfstelling van de ict-infrastructuur van klanten, aldus Niemann. 'Zij kunnen reeds vanaf september 2012 gebruik maken van ons datacenter. BAM gaat een uniek staaltje werk leveren door in een voor Nederland ongekend tempo van zeven maanden een datacenter te realiseren.'

The Datacenter Group en Koninklijke BAM Groep bouwen drie nieuwe datacenters in de regio Rotterdam-Delft. Het datacenter in Delft wordt modulair gebouwd, de eerste fase beslaat een oppervlakte van vierduizend vierkante meter, aldus Joscha Niemann.

Technopolis

Technopolis wordt ten zuiden van de Technische Universiteit Delft gerealiseerd. Het park wordt ontwikkeld als innovatiecampus en is onder meer bestemd voor bedrijven met  research- en development-activiteiten op het gebied van ‘medical technology' en ‘clean technology', die belang hebben bij een samenwerking met de TU Delft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-30T13:03:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.