PQR adviseert Almelo over back-up

Gemeente Almelo maakt gebruik van een nieuwe back-upomgeving. Deze omgeving kan met minder opslagcapaciteit meer data langer en veilig bewaren maar ook terughalen. Ict-dienstverlener PQR heeft de gemeente geadviseerd bij de aanschaf en implementatie.

Gemeente Almelo heeft te maken met een enorme groei in digitale gegevens. Deze data moeten niet alleen veilig bewaard worden, maar ook bruikbaar blijven. 'Onze back-upinfrastructuur kon dit eigenlijk niet meer aan', zegt Peter Eerhard, projectmanager ict bij gemeente Almelo. 'Daarnaast was de manier van opslag, op tapes, te kwetsbaar en te arbeidsintensief. Aangezien de gemeente erg veel waarde hecht aan het zorgvuldig omgaan met gegevens in het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens was het hoog tijd voor een nieuwe, flexibele en moderne back-upomgeving.'

HP Ibrix x9720

PQR adviseerde de gemeente Almelo om over te stappen op een HP-oplossing, gecombineerd met al in gebruikzijnde CommVault-software. Nieuwe hardware in combinatie met moderne datamanagementsoftware, die gegevens op een kosteneffectieve en veilige manier bewaart. De gemeente heeft een back-up to disk-oplossing in de vorm van HP Ibrix x9720 Base Racks aangeschaft. Deze storage-oplossing gecombineerd met een Capacity-licentie van CommVault Simpana 9 CLA, CommVault-deduplicatie en CommVault Virtual Server Agent (VSA) back-up, levert een betrouwbare, flexibele en beveiligde back-upomgeving op.

Bijkomend voordeel van deze manier van databack-up is dat de hoeveelheid ruimte die nodig is om de gegevens te bewaren significant afneemt. Omdat de back-updata wordt gededupliceerd, is er 80 tot 90 procent minder behoefte aan opslag. De ruimte die de data inneemt, wordt dus met een factor tien tot twintig gereduceerd. Alle back-ups zijn online beschikbaar en kunnen al naar gelang behoefte realtime teruggehaald en gebruikt worden.

Archiveren van data en e-mail

'De HP en CommVault back-upcombinatie zorgt ervoor dat de gemeente belangrijke gegevens veilig bewaart, maar wel direct kan benaderen en tegen lagere kosten en minder arbeidsintensief', aldus Bas ter Heurne, salesmanager bij PQR. Gemeente Almelo is inmiddels bezig met de volgende fase op het gebied van datamanagement. Hierin staat vooral het archiveren van data en e-mail centraal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-26T16:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.