Friese zorgpartners kiezen EMC-storage via i3 Groep

De samenwerkende Friese ziekenhuizen Medisch Centrum Leeuwarden en Tjongerschans in Heerenveen kopen op advies van storageleverancier i3 Groep gemeenschappelijke storage- en san-apparatuur van EMC. I3 Groep verzorgt de installatie, implementatie en migratie van EMC VNX-apparatuur en Brocade-switches.

De Fiese ziekenhuizen werken sinds begin 2012 samen met de verpleeg-, verzorgings- en thuiszorginstelling Noorderbreedte in Grou onder de koepel Zorgpartners Friesland, in de vorm van drie separate bedrijfsonderdelen onder één holding. De twee ziekenhuizen stonden op het punt de storage- en SAN-infrastructuur te vervangen. Bij het vervangen van de storage-infrastructuur van beide ziekenhuizen is door adviseur i3 Groep de mogelijkheid van het delen van apparatuur meegenomen.

Elk ziekenhuis krijgt een eigen implementatie, die later zullen worden geïntegreerd. 'Het wordt wel een implementatie, maar op twee verschillende locaties. Er zullen dezelfde beginselen worden gebruikt, zodat een samenvoeging in de nabije toekomst vlekkeloos kan plaatsvinden', zegt een woordvoerster van i3 Groep.

De zorgpartners wilden de datagroei op verschillende manieren kunnen opvangen, uitwisselbaarheid van beheer, risicospreiding door de data over beide locaties te verdelen en de mogelijkheid voor een derde-datacenter-concept. De keuze viel op EMC. De appartuur biedt een lagere beheerinspanning door moderne storagefunctionaliteiten en uitgebreide beheer- en rapportagetooling. Bovendien besparen de ziekenhuizen op energieverbruik en vloeroppervlak.

Migratie

i3 Groep begeleidt MCL en Tjongerschans de komende periode met de installatie, implementatie en migratie van EMC VNX-apparatuur en Brocade-switches. De systemen verhogen de beschikbaarheid zodat de opslaginfrastructuur voor MCL en Tjongerschans de komende jaren is geborgd en het pad naar eventuele integratie openstaat.

Het contract, dat in juni werd getekend, heeft een looptijd van vijf jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wauw EMC?

In deze tijd van kostenbesparing wel een vreemde keus, EMC is in het algemeen de duurste leverancier van storage oplossingen.

Misschien wordt het tijd voor een algemeen datacenter voor ziekenhuizen, ze werken neem ik aan met dezelfde software en onderling zal er veel informatie gedeeld worden denk ik.


Ik heb liever een ziekenhuis dat Storage koopt van een leverancier die daarin gespecialiseerd is (EMC, toonaangevend)om te zorgen dat mensenlevens niet op het spel worden gezet voor een kostenbesparing op storage. Daarnaast is EMC echt niet veel duurder en soms zelfs goedkoper dan Netapp, IBM, HP of HDS.

Laten we niet vergeten dat zorg verlenen volledig afhankelijk is van informatievoorziening. En een ziekenhuis heeft niet als doel om te besparen, zij zijn een commerciele instelling, geen overheid.

@Kor, niet ieder ziekenhuis heeft dezelfde applicaties en je ziet nog steeds wisselende gedachten over concurrentie of collega.

Bij de aanschaf van dergelijke cruciale componenten, dient de vraag gesteld te worden "Wat kost het de organisatie als desbetreffende component, niet beschikbaar is, wat betekend dit voor de doorgang van mijn core business, maar belangrijker nog wat betekend dit voor de patiëntveiligheid binnen mijn ziekenhuis ....?"

Ze hadden dit iets eerder moeten lezen:

http://www.theregister.co.uk/2012/01/13/tieto_emc_crash/

Ik heb zelf jarenlang Legato gebruikt maar toen ze door EMC werden overgenomen ging het heel snel bergafwaarts met ondersteuning, ontwikkeling en je kon merken dat het nog voornamelijk ging om centen melken.

Ik heb geen ervaring met VNX maar ik heb er nog niet veel goeds over gehoord uitgezonderd het feit dat ze eens een keer een SPEC benchmark hebben gezet. (Was ook niet zo moeilijk als je één van de eersten bent met alleen flash-storage.)

Een beetje beter marktonderzoek doen kan geen kwaad.

Ik wens i3 en de zorgleveranciers in Friesland meer geluk toe dan de mensen in Zweden hebben gehad.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-20T15:32:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.