Rackspace komt met open source public cloud

Rackspace kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van Cloud Databases en Cloud Servers gebaseerd op OpenStack. Met de introductie van deze open cloud-producten is Rackspace naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat een grootschalige open source public cloud aanbiedt, gebaseerd op OpenStack. Het nieuwe aanbod, dat wordt ondersteund door Fanatical Support' van Rackspace, betekent verder een uitbreiding van het cloud hosting-portfolio dat wereldwijd door meer dan honderdtachtigduizend klanten wordt gebruikt.

Met Rackspace Open Cloud kunnen klanten kiezen uit private, public of hybride clouds en hebben zij bovendien de vrijheid hun oplossingen te implementeren in een datacenter van Rackspace of een andere leverancier. De open cloud-producten van Rackspace geven applicatieontwikkelaars en it-afdelingen de mogelijkheid applicaties in de cloud te bouwen, testen en te implementeren zonder vendor lock-in.

De nieuwe OpenStack Cloud Servers leveren meer efficiency, schaalbaarheid en flexibiliteit. Zo is het mogelijk om binnen twintig minuten tweehonderd cloud-servers live te zetten. Ook leveren Rackspace Cloud Servers verbeterde api-prestaties, door verzoeken voor nieuwe servers 25 keer sneller af te handelen.

MySQL-databaseservice

De Cloud Databases van Rackspace zijn ontworpen om consistente en superieure prestaties te leveren. Gebaseerd op OpenStack is de MySQL-databaseservice, gebouwd op een infrastructuur die is geoptimaliseerd voor publieke omgevingen. De Cloud Databases leveren bovendien drie keer meer performance dan de oplossing van de belangrijkste concurrent, aldus Rackspace

De open cloud-producten van Rackspace zijn toegankelijk via het nieuwe online Controle Paneel. Deze geeft it-beheerders en ontwikkelaars een eenvoudigere en meer gebruiksvriendelijkere interface. Klanten kunnen hiermee zowel bestaande als nieuwe cloud-producten beheren. Het nieuwe Controle Paneel maakt complexe, grootschalige cloud-implementaties mogelijk in een paar muisklikken. Het paneel geeft real-time statusinformatie over de infrastructuur. Bestaande klanten van Rackspace kunnen het nieuwe Controle Paneel direct gebruiken en de huidige services die zij afnemen beheren of nieuwe Cloud Servers of Cloud Databases toevoegen.

Cloud Networks en Cloud Block Storage

Rackspace's uitgebreide cloud-portfolio bevat niet alleen Cloud Servers en Databases, maar ook Cloud Files object storage met een content delivery netwerk, een Cloud Sites-platform as a service voor .Net en php, load balancers en monitoring. Om het open cloud portfolio te versterken zal Rackspace in het najaar de beschikbaarheid aankondigen van Cloud Networks en Cloud Block Storage.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is goed nieuws! Dit zou een goed aanknopingspunt zijn voor een Europees initiatief. In theorie zou iemand kunnen switchen van openstack/rackspace naar een andere niet US aanbieder en gewoon door kunnen gaan met zijn dienst zonder grote aanpassingen. Zo heb je een mooi verhaal over een exit strategie. Denk dat dit wel eens een winnaar zou kunnen zijn! Op papier is dit een geweldig verhaal waar ik zeker mee ga experimenteren!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-01T05:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.