IBM opent vestiging in Keniaanse Nairobi

IBM

IBM Research opent in samenwerking met het Keniaanse Ministerie van ICT zijn eerste vestiging in Kenia, in Nairobi. Het onderzoekslaboratorium zal zich richten op het oplossen van problemen die relevant zijn voor Afrika en helpt mee aan het opbouwen van een technologie/ en wetenschapsbasis op het continent.

Belangrijke onderzoeksgebieden waar IBM Research in Kenia zich op gaat richten zijn de publieke sector van de toekomst, slimme steden met een initiële focus op water en transport en innovatie en ontwikkeling van ict-skills. Voor de publieke sector van de toekomst spelen overheden een cruciale rol bij een succesvolle en duurzame groei van het continent en zijn bewoners. E-government-initiatieven, gericht op het efficiënter inrichten van het overheidsapparaat en het verbeteren van de (digitale) dienstverlening naar de burgers, speelt daarbij een belangrijke rol.

Slimme steden en ict-skills

De trek naar de steden is nergens groter dan in Afrika. De grootste uitdaging is om de kwaliteit van leven in de stad te waarborgen. De toegang tot schoon drinkwater en mobiliteit is daarbij een basisvereiste. IBM wil samen met overheden, bedrijven en universiteiten zogenaamde Intelligent Operation Centers voor Afrikaanse steden ontwikkelen die allerlei vormen van data en informatiemodellen gebruiken om de stad beter te laten functioneren. Doel is om slimme steden te creëren met een initiële focus op water en transport.

Gebrek aan kennis remt innovatie en de bloei van nieuwe industrieën. Het nieuwe IBM onderzoekslaboratorium in Afrika zal op het gebied van wetenschap ondersteuning bieden aan, en samenwerken met, universiteiten, overheidsorganen en bedrijfstakken om innovatie en ontwikkeling van (ict-)skills te stimuleren. Stimulatie van innovatie in Kenia en de regio zal een positief effect hebben op de economische ontwikkeling.

Uitdagingen continent aanpakken

'IBM gaat door met zijn uitbreiding naar belangrijke groeimarkten en het openen van een onderzoeksfaciliteit in Afrika is hier een belangrijk voorbeeld van', zegt dr. John E. Kelly III, IBM's senior vice president en directeur van IBM Research. 'We zullen nauw samenwerken met lokale topwetenschappers en ingenieurs van universiteiten, overheidsorganen of bedrijfstakken om samen de grootste uitdagingen en kansen van het continent aan te pakken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-14T09:53:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.