Managed hosting door True

T-Systems levert clouddiensten aan Clariant

 

Clariant-kantoor in Pratteln

Chemieconcern Clariant gaat voor vijf jaar in zee met ict-dienstverlener T-Systems voor het leveren van een groot aantal clouddiensten. T-Systems voorziet het Zwitserse chemieconcern, met vestigingen in onder andere Nederland, van SAP-diensten, desktopservices, Citrix-omgevingen, Microsoft-systemen en groupware-systemen. Daarnaast levert T-Systems de bijbehorende ondersteuning, het onderhoud en consultancy-diensten.

Alle diensten worden aangeboden vanuit een door T-Systems ontwikkelde private cloud-infrastructuur. Clariant telt meer dan honderd bedrijven die actief zijn in ruim dertig landen. T-Systems ondersteunt Clariant al meer dan vijftien jaar. Volgens Volker Laska, cio van Clariant, is het strategische partnership met T-Systems verlengd doordat het bedrijf zich in het verleden heeft bewezen als betrouwbare leverancier van bedrijfskritische ict-systemen en -infrastructuren. 'T-Systems beschikt over de kennis en expertise om wereldwijd processen en ict-diensten te standaardiseren en op consistente wijze aan onze business-organisatie aan te bieden. Voor ons was het dus een logische stap om onze groei richting private cloud aan te pakken in nauwe samenwerking met T-Systems.'

Georg Fish en BP

De overeenkomst met Clariant volgt kort op een eerder aangekondigde samenwerking van T-Systems met de eveneens Zwitserse multinational Georg Fisher. Die overeenkomst had een omvang van negentig miljoen euro. Ook tekende het recent oliemaatschappij BP op voor de levering van clouddiensten. BP gaat voor juni 2013 alle ruim 83.000 medewerkers over de hele wereld e-mail via de cloud aanbieden. Zij krijgen toegang vanaf elk apparaat, elke locatie en op elk tijdstip. T-Systems sloot een vijfjarig contract met BP voor het leveren van cloud messaging services. T-Systems verzorgt de overstap van BP's Exchange 2003 naar een Exchange 2010-dienst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4567550). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.