Atrato IP Networks ontsluit Serverius-datacenter

Serverius en datacenterdienstverlener Atrato IP Networks hebben een overeenkomst getekend voor het aansluiten van het Serverius-datacenter in de Flevopolder. Door deze samenwerking krijgt Atrato een onafhankelijke PoP binnen het carrier-neutrale datacenter. Dankzij de redundante fiber-aansluiting van deze PoP, wordt de hoge beschikbaarheid van de dienstverlening gewaarborgd.

Atrato IP Networks gaat de nieuwe PoP in Dronten gebruiken om de variërende klantengroep binnen in het Serverius-datacenter te bedienen met een variërend dienstenaanbod. Naast zijn IP Transit- en Carrier-diensten zet Atrato hoog in op zijn Remote Exchange-oplossing. Dit houdt in dat Atrato lokaal in Dronten internet exchange (IX)-poorten van AMS-IX, DE-CIX, LINX, Netnod, PLIX en ECIX kan leveren en op basis van (L2) MPLS zorg draagt voor het transport naar de exchange. De klant is dus als het ware direct op de exchange aangesloten.

AMS-IX en DE-CIX

'De komst van Atrato IP Networks versterkt onze positie als carrier neutraal datacenter', zegt Gijs van Gemert van Serverius. 'De diversiteit en kwaliteit van Atrato IP Networks sluiten goed aan bij de groei die het Serverius-datacenter momenteel doormaakt. Vooral dat klanten nu lokale AMS-IX- en DE-CIX-poorten kunnen afnemen, is voor onze klanten erg prettig.'

'Het ontsluiten van het Serverius-datacenter was gezien de brede internationale klantenportefeuille van Serverius een logische stap voor ons,' zegt Dennis de Vries, account director bij Atrato IP Networks. 'Door de aanwezigheid van onder andere een groot aantal Oost-Europese klanten, kunnen we nu met onze Serverius-PoP eenvoudig deze markt bedienen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-05T13:26:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.