ICT~Office verandert naam in Nederland ICT

ICT~Office verandert per 14 december 2012 zijn naam in Nederland ICT. Deze naam laat volgens de branchevereniging zien dat de organisatie meer is dan een vertegenwoordiger van bedrijven in de kantoorautomatisering. Met de nieuwe naam wil Nederland ICT de vertegenwoordiger zijn van alle ict-bedrijven in Nederland.

Het uitgangspunt van Nederland ICT is om met behulp van de inzet van ict een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de Nederlandse (kennis)economie. De toepassing van ict is volgens de branchevereniging cruciaal voor de versterking en groei hiervan. Ook is de rol van ict cruciaal bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op het gebied van zorg, onderwijs, mobiliteit en veiligheid. 'De naam 'Nederland ICT' straalt precies uit waar de branchevereniging voor staat', aldus de organisatie. 'Nederland ICT zal een krachtige lobby voeren op een aantal belangrijke dossiers, het debat initiëren en initiatieven nemen om Nederland sterker en beter te maken.'

Een oproep voor suggesties voor een nieuwe naam leverde uit de achterban van ICT~Office meer dan honderd voorstellen op. Een naamswijziging was nodig omdat de organisatie zich binnen de ict breder aan het inzetten was dan de naam deed vermoeden. De inzendingen zijn vervolgens intern getoetst op beschikbaarheid en geschiktheid. De komende periode zal de implementatie van de naamsverandering plaatsvinden. Tot 13 december wordt de naam 'ICT~Office' gebruikt. Overigens verwijst www.nederlandict.nl nu al naar de website van ICT~Office. De officiële lancering is tijdens het Nationaal ICT Gala op 13 december.

Terug naar verleden

De naamswijziging van ICT~Office is een stap terug in het verleden. In 2004 vormden de verenigingen Fenit, Vifkantec en ICT-Telecom gezamenlijk de branchekoepel Nederland-ICT. In november van dat jaar gingen zij op in de nieuwe branchevereniging ICT~Office. Die naamswijziging en juridische bundeling moest een eind maken aan de verwarring die regelmatig ontstond over de rollen van de koepel en de onderliggende aparte verenigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-12T09:07:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.