Managed hosting door True

VGGM kiest voor Flash-storage van Whiptail

Flash-storagefabrikant Whiptail verhoogt de prestaties van de bestaande virtual desktop infrastructure (vdi) van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Hiervoor zet de leverancier zijn Accela-opslag arrays in. Hiermee worden hogere i/o-snelheden gehaald voor de uitvoering van sequentiële taken van veeleisende applicaties.

De uitvoering van zowel random als sequentiële taken ondervindt vertraging bij gebruik van traditionele opslagsystemen met roterende harde schijven. Whiptails op flash gebaseerde storage arrays kunnen 250.000 random schrijf-i/o’s uitvoeren met responstijden van minder dan een milliseconde. Hierdoor is i/o-beperking of systeemvertraging volgens de leverancier niet langer een kostenfactor. Whiptail claimt hiermee het argument dat f-opslag duur is onderuit te halen. Het bedrijf claimt ook de eerste fabrikant te zijn waar de opslag arrays voor datacenters volledig gebaseerd zijn op flash.

Esri arcGIS en Quest vWorkspace

De VGGM is de hulporganisatie voor brand- en gezondheidsdiensten voor meer dan 650.000 burgers in de provincie Gelderland. Door het gebruik van de silicon-opslagtechnologie van Whiptail heeft VGGM nu snel en onafgebroken toegang tot het geografische informatiesysteem (gis), Esri arcGIS, waarmee de dienst accurate informatie verkrijgt over de locatie van een noodoproep.

Voor de invoering van het vdi-platform Quest vWorkspace werd ArcGIS aangedreven door een meer traditionele en tragere vaste storage area network (san)-oplossing. Na een testperiode met verschillende flash-fabrikanten leverde Whiptails Accela de beste prestaties om het vdi-platform aan te drijven over twee datacenters die op tachtig kilometer afstand van elkaar staan. De volledige implementatie van de Accela, waaronder integratie met Quest vWorkspace, nam minder dan 24 uur in beslag. VGGM maakt ook gebruik van Whiptails asynchrone datareplicatiesoftware voor het herstellen van de vdi na een ramp.

Daling incident-responsetijden en overheadkosten

‘De VGGM voelde zich genoodzaakt om de snelheid en prestaties van de vdi te vergroten om problemen op de nooddienst zoveel mogelijk te beperken’, zegt Martijn Raaijmakers, systeembeheerder bij VGGM. ‘Zelfs door het optimaliseren van de bestaande opslagarrays, waren wij over ons budget heengegaan zonder tegemoet te komen aan onze eisen voor de vdi. Tijdens het testen bereikte de Whiptail Accela tien keer snellere schrijf-i/o en dataoverdracht per seconde ten opzichte van de concurrentie. De nooddiensten hebben nu altijd, overal en onafgebroken toegang tot arcGIS. Incident-responstijden zijn aanzienlijk gedaald en onze overheadkosten zijn, in vergelijking met onze oude harddiskoplossing, verlaagd. We hebben ondertussen veel positieve feedback ontvangen van de VGGM-medewerkers, als gevolg van de prestatieverbeteringen van de vdi.’

‘De it-budgetten voor de publieke sector worden in heel Europa steeds magerder, terwijl de uitdagingen steeds groter worden’, zegt Brian Feller, vice president en general manager emea-regio bij Whiptail. ‘Voor VGGM heeft de implementatie van Flash-opslagarrays een lager energieverbruik, minder opslagruimte en betere responsetijden opgeleverd. Daarnaast zijn hun overheadkosten verlaagd en zijn ze nu in staat hun dienstverlening op het gewenste niveau te bieden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-07T13:19:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.