Unisys legt EMC-infrastructuur bij Countus aan

Countus

Ict-dienstverlener Unisys Nederland heeft voor het hoofdkantoor van accountants- en adviesorganisatie Countus in Zwolle een nieuwe opslag- en back-upinfrastructuur van EMC geleverd. Eerder dit jaar besloot Countus zijn opslaginfrastructuur te upgraden en de tape back-up te vervangen met disk-to-disk back-upcompetenties met als doel om de softwareomgeving, waarvan AccountView de kern vormt, te ondersteunen.

Om dit te realiseren hebben Unisys en EMC, EMC’s VNX-opslag- en Avamar-back-upoplossingen geïmplementeerd. Met deze oplossingen wordt voorzien in realtime beschikbaarheid van gegevens voor de werknemers van Countus. Tevens zorgt de implementatie voor een efficiënt, schaalbaar en flexibel platform voor opslag en back-up.

EMC VNX

EMC’s VNX-opslagplatform biedt Countus volledig geautomatiseerde ‘storage tiering’ (Fast). Daarnaast geeft het platform prioriteit aan de belangrijkste gegevens. Hierdoor kan Countus gegevens beheren tussen Flash, serial attached scsi (sas) en near-line sas-drives en andere storage tiers, afhankelijk van welke het beste aansluiten bij de bedrijfsprocessen en doelstellingen van het bedrijf. EMC VNX is verspreid over twee locaties in Zwolle.

Omdat de meeste gegevensopslag geautomatiseerd wordt, bespaart Countus kosten op het gebied van gegevensallocatie en opslag en behaalt het bedrijf reeds operationele prestatieverbeteringen. Deze verbeteringen worden behaald door een grotere beschikbaarheid van gegevens met drie keer snellere batch processing voor de AccountView-systemen dan binnen de oude omgeving.

EMC Avamar

EMC Avamar maakt snelle en efficiënte back-up en recovery mogelijk doordat het de hoeveelheid back-upgegevens reduceert voordat de overdracht en opslag binnen het netwerk plaats vindt. De variabele lengte deduplicatietechnologie houdt in dat de gegevens slechts eenmaal worden overgeheveld en opgeslagen. Dit leidt tot reductie van het netwerkverkeer en geeft bandbreedte vrij. Gevolg is dat Countus kan besparen op de hoeveelheid bandbreedte en het bedrijf kan voorzien van zeer snelle back-up tijden en gereduceerde recovery time objective (rto) en recovery point objective (rpo). Dit waren beide belangrijke doelstellingen van het project. EMC Avamar geldt als de centrale back-upoplossing voor alle 22 Countus-kantoren in Nederland.

Unisys is de afgelopen drie maanden betrokken geweest bij de installatie, implementatie en migratie van de EMC VNX- en Avamar-infrastructuur. De oplossing is momenteel operationeel binnen de omgeving van Countus. De it-afdeling merkt de voordelen al: ‘Unisys heeft ons voorzien van een oplossing die prestatieverbeteringen oplevert op het gebied van it, inclusief onze belangrijke AccountView-omgeving’, zegt Jan Langkamp, ict-manager bij Countus. ‘De nieuwe infrastructuur creëert aanzienlijke verbeteringen in beschikbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit waardoor de opslag- en back-upinfrastructuur bij Countus klaar is voor de toekomst.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-18T16:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.