Managed hosting door True

Amsterdam is World Smart Capital 2013-2014

Amsterdam heeft de primeur om als eerste de hoofdstad onder slimme steden in de wereld te zijn. De titel geldt voor 2013 en 2014 en is de pilot voor een titel die in de volgende jaren naar andere steden in de wereld gaat. Smart cities zijn vooral ict-gestuurd.

Alle grotere wereldsteden proberen tegenwoordig ‘smart’ te zijn in stedelijke ontwikkeling zoals mobiliteit, energie, infrastructuur, bestuur en betrokkenheid van de burger. Wereldwijd is er veel aandacht voor stedelijke transformatie. Smart City-concepten variëren van totaal nieuwe techno steden tot het betrekken van de burgers bij het maken van een leefbare stad waar ook in de toekomst gewerkt en prettig geleefd kan worden.

Kennishub

Het komende jaar zullen er in Amsterdam en ook in de regio Eindhoven, mededrager van de titel, een aantal projecten, bijeenkomsten en congressen worden georganiseerd om Amsterdam een waardige World Smart Capital te laten zijn en de bestaande ontwikkelingen verder uit te bouwen. Samen met Eindhoven en een aantal internationale partnersteden zal er gewerkt worden aan onderwerpen die voor de burger en de toekomst van de stad belangrijk zijn.

Amsterdam heeft de ambitie om een belangrijk kennishub te worden voor stedelijke oplossingen voor de toekomst. Het bedrijfsleven zal worden uitgenodigd om oplossingen te testen in en met de stad. Ook zullen steden waar Amsterdam en Eindhoven een relatie mee hebben uitgenodigd worden om mee te doen en mee te delen in de kennisopbouw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-14T11:39:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.