Managed hosting door True

CeBIT 2013

Smart Storage Systems breidt SSD-portfolio uit

Storageleverancier Smart Storage Systems kondigt op CeBIT 2013 verschillende nieuwe solid state drive (ssd)-producten aan. Zo breidt het de CloudSpeed-productlijn uit met twee nieuwe schijven, de CloudSpeed 1000 en de CloudSpeed 1000E, maar ook introduceert het zijn eerste 1.8 inch sas-ssd, de Optimus 1.8-inch.

Door het gebruik van een kosteneffectief 19nm consumer-grade multi-level cell (MLC) Flash-geheugen gaan de nieuwe CloudSpee-ssd’s vijfmaal langer mee dan andere MLC-gebaseerde ssd’s. Dit resulteert in lagere kosten per opgeslagen terabyte vergeleken met andere producten. Hierdoor kunnen enterprise-klanten een lagere total cost of ownership voor opslag realiseren.

Enterprise-functionaliteiten

Dankzij de Serial ATA (SATA) 6 Gb/s interface kunnen CloudSpeed-ssd’s een constante 500/450MB/s read/write transfer rate bieden en maar liefst 80K/35K random IOPS, op basis van de testmethode die vastgesteld is door de Storage Networking Industry Alliances (SNIA) Solid State Storage Enterprise Test Specification. Hierbij wordt binnen de vijfjarige garantieperiode de performance gegarandeerd. Daarnaast zijn de CloudSpeed-ssd’s voorzien van verschillende enterprise-functionaliteiten, waaronder de derde generatie back-up power circuit-technologie van Smart Storage Systems, volledige datapadbescherming, foutherstel, thermische monitoring en AES 256-bit encryptie.

De CloudSpeed 1000 en CloudSpeed 1000E zullen aan het einde van het eerste kwartaal van 2013 beschikbaar komen. De CloudSpeed 1000 is verkrijgbaar met een capaciteit variërend van 120 tot 960 GB. De CloudSpeed 1000E is verkrijgbaar met een capaciteit variërend van 100 tot 800 GB.

Optimus 1.8-inch sas-ssd

Ook heeft Smart Storage Systems zijn Optimus-productlijn uitgebreid met de 1.8-inch serial attached scsi (sas)-ssd en is volgens eigen zeggen hiermee de eerste leverancier die met een ssd van dit formaat op de markt komt. De nieuwe Optimus 1.8-inch sas-ssd is ontwikkeld voor toepassingen die hoge eisen stellen aan prestatie, capaciteit, levensduur en betrouwbaarheid, en waarbij ruimtebesparing een belangrijke rol speelt.

De Optimus 1.8-inch sas-ssd is ontwikkeld voor bladeservers, caching en andere high-density toepassingen. Het biedt een willekeurige read/write performance van 100K/45K IOPS en constante read/write snelheden van 500/500MB/s, op basis van de testmethode die vastgesteld is door de SNIA Solid State Storage Enterprise Test Specification. Ook hier wordt binnen de vijfjarige garantieperiode de performance gegarandeerd.

De Optimus 1.8-inch sas-ssd is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 200 GB en van 400 GB. De ssd maakt gebruik van consumer-grade MLC NAND Flash-geheugen en behaalt onder gemengde en schrijfintensieve workloads gegarandeerd tien volledige drive writes per dag over een periode van vijf jaar. Door de het ssd-portfolio uit te breiden met een 1.-inch form factor schijf, voorziet de Optimus sas-ssd enterprise-organisaties en oem’s van een platform dat verschillende enterprise-toepassingen bevat die uiteenlopende form factors vereisen en tegelijkertijd tegemoetkomt aan de eisen op het gebied van performance, capaciteit en levensduur.

Guardian Technology Platform

De Optimus 1.8-inch sas-ssd maakt gebruik van het Guardian Technology Platform. Dit platform is een set van functionaliteiten en bestaat uit de drie technologieën FlashGuard, EverGuard en DataGuard. FlashGuard is een combinatie van Aggregated Flash Management en Advanced Signal Processing-technologieën die zorgt dat commerciële MLC Flash-geheugens langer meegaan en zo geschikt zijn voor enterprise-omgevingen. De DataGuard- en EverGuard-technologieën zorgen ervoor dat de data-integriteit en de betrouwbaarheid van de drive niet worden aangetast. Zo wordt voldaan aan de eisen waaraan Tier-1 opslagtoepassingen moeten voldoen. De Optimus 1.8-inch sas-ssd zal in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-05T13:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.