Managed hosting door True

Chiparchitect Axiom IC komt in handen Teledyne

De Enschedese chipontwerper Axiom IC is overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Teledyne Technologies uit Californië. Het bedrijf ontwerpt halfgeleiderproducten voor toepassing in onder meer draadloze communicatie, de auto-industrie en in medische apparatuur. Axiom IC was de afgelopen maanden op zoek naar extra kapitaal om de verdere groei te financieren, maar laat zich nu opkopen door het kapitaalkrachtige technologiebedrijf Teledyne.

Teledyne behaalde in 2012 een omzet van 2,13 miljard dollar. Het concern was tot nu toe vooral in Amerika actief. Het fabriceert hoogwaardige instrumenten voor de luchtvaart en defensie, waaronder meet- en test- en controlesystemen, oplossingen voor satellietcommunicatie en sensor- en camarasystemen. De overname van Axiom IC valt onder de hoede van het onderdeel Teledyne Dalsa, een divisie voor digital imaging en halfgeleiders dat zijn hoofdkantoor in Canada heeft staan. Bij deze divisie werken zo'n duizend medewerkers.

Axiom IC ontwerpt geïntegreerde circuits op basis van Cmos-technologie. Het bedrijf is in 2007 opgericht door Gerard Hoogendijk, een voormalige manager van Philips, en door vier wetenschappers van de vakgroep chipontwerp van de Universiteit Twente: hoogleraar Ed van Tuijl en de wetenschappelijke onderzoekers Clemens Mensink, Simon Louwsma en Daniël Schinkel. Er werken ruim twintig mensen bij het bedrijf. Directeur is Jeroen Langevoort, die bij NXP heeft gewerkt. Dat is ook een van de belangrijke klanten van Axiom IC, naast Philips Research en ST Ericsson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-13T16:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.