Managed hosting door True

Virtualisatiespecialist Tintri zet in op Benelux

Tintri, een Amerikaanse producent van opslagsystemen voor virtuele desktops en virtuele servers, treedt toe tot de Benelux-markt en de Noord-Europese markt. Tintri is al actief in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Duitssprekende regio maar wil meer voet aan de grond in Europa. Het bedrijf is in 2008 opgericht in Silicon Valley. Mede-oprichter en bestuursvoorzitter Kieran Harty was zeven jaar lang 'vice president Engineering' bij VMware.

Tintri ontwikkelt opslagoplossingen voor 'software defined data centers (SDDC). Die moeten virtuele servers beter laten presteren en beheerders ontlasten van complexe opslag-gerelateerde zaken.

De opslagsystemen van Tintri zijn vanaf de basis volledig gericht op virtualisatie. Het bedrijf typeert dit zelf als 'VM-aware storage' (VM = Virtual Machine). Het doel van Tintri is om met zijn oplossingen alles in het datacenter te virtualiseren. Het bedrijf heeft momenteel twee verschillende Tintri VMstore-systemen en biedt daarnaast ReplicateVM aan. Het bedrijf werkt samen met partijen als VMware, Cisco, Microsoft, Citrix en Veeam.

Tintri heeft storage-specialist Niels Roetert aangesteld binnen de verkooporganisatie als System Engineer en Per Sølvager als verkoper vanuit Denemarken. Roetert is aanspreekpunt voor de Tintri-wederverkopers en -distributeurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heel veel succes Niels! Maar dat komt vast wel goed!

Dank je Ruud, er is veel interesse dus dat is veelbelovend.
Ik heb momenteel vijf PoC's in mijn regio draaien, waarvan twee in NL en een in BE.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-31T09:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.