Commscope neemt Redwood Systems over

Handen schudden

Bekabelingsspecialist Commscope heeft Redwood Systems overgenomen, een leverancier van led-verlichting en geïntegreerde sensornetwerken voor datacentra en gebouwen. Het doel van de overname is om de positie van Commscope op het gebied van intelligente infrastructuuroplossingen voor gebouwen te verstevigen. Volgens het bedrijf uit het Amerikaanse Hickory is er een groeiende vraag onder bedrijven naar dit soort oplossingen.

Met het platform van Redwood voor intelligente gebouwen kan via een high-density sensornetwerk de verlichting in een gebouw worden aangestuurd. Volgens het bedrijf levert het platform een gemiddelde energiebesparing van 75 procent op in vergelijking met de gewone TL-verlichtingssystemen voor kantoren en een besparing van 90 procent voor datacentra waar het gebruik, de temperatuur en het stroomverbruik van afzonderlijke ruimten wordt bewaakt. Commscope wil dit platform in combinatie met zijn bekabelingsoplossingen en beheersoftware aanbieden aan klanten.   

Led

Led-technologie bestaat al tientallen jaren en wordt gebruikt in lan's voor transmissie over multimode-glasvezel. De efficiëntie van led's om elektriciteit in licht om te zetten is de afgelopen tien jaar sterk verbeterd en wordt nu interessant voor algemene verlichtingstoepassingen. Naast de betere energie-efficiëntie gaan led's ook langer mee, waardoor de bedrijfskosten ook omlaag gaan in vergelijking met andere verlichtingstechnologieën. De prijzen voor led-verlichting zullen met het volwassen worden van de markt blijven dalen. Daarnaast is de verwachting dat het grootste deel van algemene verlichtingstoepassingen tegen het einde van het decennium zal zijn vervangen door led's, aldus Commscope.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-17T10:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.