Essent doneert Wi-Fi-kastjes aan Zambia

Studenten en medewerkers van de Universiteit van Zambia in de hoofdstad Lusaka maken gebruik van een draadloos netwerk dat in de lucht wordt gehouden met afgeschreven Wi-Fi-kastjes die zijn gedoneerd door het Nederlandse energiebedrijf Essent. De kastjes werden onlangs vervangen door nieuwe om meer bandbreedte te kunnen bieden aan de eigen Essent-medewerkers.

Het idee om de kastjes te leveren aan de Universiteit van Zambia is afkomstig van ict-medewerker Robert Tan. ‘Ik heb vóór Essent bij de Universiteit in Nijmegen gewerkt en wist dat die meewerkten aan een ict-project in Zambia’, vertelt hij. ‘Zo ging het balletje rollen en is inmiddels het hele terrein van de Universiteit van Zambia in Lusaka voorzien van draadloos internet. Voor een derdewereldland is dat heel vooruitstrevend.’

De apparatuur die naar Zambia is gegaan zou anders zijn vernietigd. Nu heeft het een goede bestemming gekregen. Tan: ‘Er staat geen gevoelige informatie op, maar we hebben de configuratie en wachtwoorden gewist, zodat ze er snel mee aan de slag kunnen. Het voelt goed dat voor ons afgeschreven maar nog prima functionerende apparatuur zo’n nuttig tweede leven krijgt.’

Close the Gap

Essent deed de donatie via hulporganisatie Close the Gap. Die organisatie stelt ict-apparatuur uit westerse landen ter beschikking aan landen in de derde wereld. De energiemaatschappij werkt sinds 2007 samen met deze organisatie. In totaal heeft het bedrijf sinds de start van de samenwerking meer dan 21.000 laptops, desktops, monitoren, printers en servers gedoneerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-05T11:43:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.