IBM: 1,2 miljard dollar voor cloudinfrastructuur


IBM

Ict-reus IBM investeert 1,2 miljard dollar in zijn wereldwijde cloudinfrastructuur. Het bedrijf steekt dat geld in vijftien nieuwe datacentra en de doorontwikkeling van clouddiensten van Softlayer. Dat wordt het fundament voor het aanbod van clouddiensten. Ook werkt de leverancier aan de implementatie van Watson-technologie in Softlayer. Big Blue bouwt een netwerk op van in totaal veertig datacentra verspreid over vijf continenten. Zo vergroot het bedrijf de keuzemogelijkheden voor dataopslag en dataverwerking voor klanten.

Met name overheden en financiële instellingen willen zeggenschap over de plaats waar gegevens zijn opgeslagen in verband met wet- en regelgeving. Klanten vragen steeds vaker om transparantie en controle van het databeheer, merkt IBM.

Het ict-bedrijf stelt dat het met de bouw van vijftien nieuwe datacentra de wereldwijde capaciteit van clouddiensten verdubbelt. 'We verstevigen onze positie binnen de belangrijkste markten en financiële centra wereldwijd. Hiermee voorzien we in de behoefte aan cloudomgevingen die veilig, betrouwbaar en op open standaarden gebaseerd zijn', stelt de leverancier in een persbericht.

Het bedrijf verwacht dat de markt voor cloudcomputing in 2020 is gegroeid tot een omvang van tweehonderd miljard dollar. 

Softlayer

IBM nam in de zomer van 2013 voor twee miljard dollar Softlayer over. Softlayer is de grootste private leverancier van clouddiensten in de wereld en heeft in Europa een vestiging in Amsterdam met meer dan achtduizend servers.

Watson

IBM maakte begin januari 2013 ook bekend dat het 1 miljard dollar investeert in een nieuwe divisie die volledig is gericht op de ontwikkeling en toepassing van technologie van supercomputer Watson. In New York wordt een nieuwe vestiging geopend waar het bedrijf samen met marktpartijen nieuwe oplossingen ontwikkelt rondom de inzet van de supercomputer rondom big data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goede strategische zet lijkt mij.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-17T10:00:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.