Texas Instruments tevreden over kwartaal

De Amerikaanse chipmaker Texas Instruments heeft in het tweede kwartaal van 2014 meer omzet en winst geboekt dan een jaar eerder. De omzet steeg met 8 procent tot 3,3 miljard dollar en de nettowinst nam met 3 procent toe tot 683 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht een verdere verbetering van de resultaten in het derde kwartaal.

Texas Instruments richt zich voornamelijk op de markt voor embedded processoren zoals chips in industriële apparatuur en auto's. Het bedrijf blijft bewust weg van de moordende concurrentie op de chipmarkt voor mobiele apparaten.

Eerder toonde ook chipfabrikant Intel goede cijfers. Het bedrijf verkocht in het tweede kwartaal van 2014 een recordaantal processoren. Het ziet de omzet uit chips voor pc's fors stijgen.

Groei ICT-markt

De cijfers van chipmakers zijn voor analisten interessant omdat ze een voorbode kunnen zijn van de ontwikkeling van de ict-markt als geheel. Analistenbureau Forrester voorspelde eerder dat de ict-investeringen in de Benelux in 2014 zullen uitkomen op ruim 49 miljard euro. Dat is een groei van 3,5 procent ten opzichte van de ict-uitgaven in 2013. De groei ligt hoger dan het Europees gemiddelde van 2,3 procent groei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De markt voor embedded processoren is enorm aan het aantrekken en op dat vlak zijn er momenteel geen betere chips dan die van Texas Instruments. Door de jarenlange ervaring met o.a. rekenmachines weten zij als geen ander hoe ze dit soort chips degelijk en snel kunnen fabriceren.
De voorspelling van Forrester liggen inmiddels zelfs gunstiger en er zijn analisten die denken dat Texas Instruments tot de nummer 1 fabrikant zal uitgroeien op het vlak van embedded processoren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-22T10:43:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.