Rens Evers vertrekt bij Scholten Awater

Commercieel directeur Rens Evers verlaat nog geen jaar na zijn aanstelling alweer bij Scholten Awater.

Commercieel directeur Rens Evers verlaat Scholten Awater. Evers was pas sinds maart vorig jaar aan boord van de Nijmeegse ict-hardwaredienstverlener. Het bedrijf zegt in goede harmonie van hem afscheid te nemen. Volgens algemeen directeur Jan Willem ter Steege heeft zijn vertrek niets te maken met een conflict of tegenvallende resultaten, maar ontbrak de juiste chemie. Naar een opvolger voor Evers wordt nog gezocht.

Evers werd in maart 2014 aangesteld als commercieel directeur bij Scholten Awater. Hij kwam van Samsung Benelux vandaan, waar hij binnen het Nederlandse managementteam als 'country director' verantwoordelijk was voor de IT/NotePC-divisie. Ook werkte Evers enige tijd voor HP.

Binnen een jaar gaat Evers, die de opvolger was van Ronald Ederveen (tegenwoordig directeur Centralpoint Business Solutions), weer weg. 'Maar het is niet zo dat Evers op stel en sprong vertrekt. Dat zal in goed overleg in een van de komende weken gebeuren', zegt algemeen directeur Jan Willem ter Steege. Hij benadrukt dat het vertrek van de commercieel directeur niets te maken heeft met tegenvallende resultaten. 'Sterker nog, S cholten Awater heeft in 2014 de magische grens van tweehonderd miljoen euroomzet doorbroken. Vanwege dit heuglijke feit gaan we binnenkort met het personeel een reisje maken.'

Providex en Unit4

Bij Scholten Awater loopt momenteel nog een groot project om het zelf gebouwde enterprise resource planning (erp)-systeem te vervangen door een standaardoplossing van Unit4. Medeoprichter Frank Scholten schreef dit maatwerksysteem ruim twintig jaar geleden met behulp van de ontwikkeltaal Providex, een programmeertaal en ontwikkelomgeving voortgekomen uit Business Basic (een op de bedrijfsvoering georiënteerde afgeleide van Basic).

Ter Steege meldt dat het project een kleine vertraging heeft opgelopen, maar voor de rest goed loopt. 'De review van de business scripts hebben we net achter de rug. We starten binnenkort met fase twee, de implementatie, en ik verwacht dat we in september kunnen overstappen naar het nieuwe erp-systeem van Unit4.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-02T17:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.