Invea-Tech splitst in netwerkanalyse- en hardware-tak

Netwerkspecialist Invea-Tech splitst per 1 oktober 2015 op in twee aparte bedrijven. Het bedrijf met de naam Flowmon Networks richt zich op netwerkmonitoring en -beveiliging. Netcope Technologies ontwikkelt en levert programmeerbare hardwareversnellers. Volgens het management worden de productlijnen in twee onafhankelijke bedrijven ondergebracht om een internationale groeispurt te maken.

Door het splitsen van Invea-Tech zijn wij beter in staat om twee succesvolle productlijnen de focus te geven die ze nodig hebben, licht ceo Rostislav Vocilka toe. 'Dan kunnen ze vanuit een eigen strategie en doelstellingen de internationale marktkansen benutten.'

Hij stelt dat er vrijwel niets verandert voor klanten en partners. 'Uiteraard worden de huidige contracten en het partnerprogramma ongewijzigd gecontinueerd.' Beide bedrijven werken onder andere samen met Cisco, Check Point, Xilinx en VMware.

Het Flowmon-team werkt nauw samen met de De Nederlandse anti-DDoS Wasstraat (NaWas), om DDoS-aanvallen tegen te houden. Grote internationale klanten zijn Orange, Sega, Siemens, Raiffeisenbank en T-Mobile. De fgpa-adapters van Netcope Technologies ondersteunen 100G ethernet en worden vooral gebruikt door internetdienstverleners, telecomleveranciers en financiële dienstverleners.

Surfnet

Invea-Tech is in 2007 gestart vanuit de Masaryk University en Brno University of Technology in Tsjechië. Het bedrijf richt zich op een nieuwe generatie oplossing voor netwerkmonitoring en –beveiliging. De producten worden in Nederland onder andere gebruikt door het Haga Ziekenhuis, RoutIT en Surfnet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-21T15:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.