Dropbox opent Benelux-kantoor in Amsterdam

Dropbox

Cloudleverancier Dropbox opent een kantoor in Amsterdam om de (zakelijke) Benelux-markt te bedienen. Er komen vijftien mensen te werkt in dit kantoor. Dit is het vierde Europese kantoor van Dropbox.

Dropbox heeft in totaal twaalf kantoren, waarvan drie in Europa. Deze bevinden zich in Londen, Dublin en Parijs. Nu opent de cloudleverancier ook een kantoor in Amsterdam. Vanuit dit kantoor gaan vijftien medewerkers werken. Zij bedienen de Benelux-markt. Hiermee versterkt Dropbox zijn focus op de Europese bedrijven en gebruikers. Het bedrijf maakt gebruik van de infrastructuur van Amazon Web Services in Duitsland. Dit geeft klanten de keuze over waar hun gegevens worden opgeslagen.

Chris Moojen, country manager voor de Benelux, ziet veel zakelijke kansen in de Benelux: ‘De Benelux is een van Europa’s meest dynamische regio’s. Veel bedrijven streven ernaar om de manier waarop medewerkers samenwerken te verbeteren. Omdat zoveel mensen Dropbox al gebruiken, zien steeds meer bedrijven de voordelen van de zakelijke versie van Dropbox.’

Dropbox

In 2012 werd het eerste Dropbox-kantoor geopend. Het bedrijf beschikt over twee zakelijke varianten: Dropbox Business en Dropbox Enterprise, dat in november 2015 werd geïntroduceerd. Hiermee heeft het bedrijf 150.000 zakelijke klanten. In Nederland heeft het klanten als de Maastricht Academy of Media, Design and Technology (MAMDT). In België maken klanten als de bezorgdienst Take Eat Easy en het servicebureau Boondoggle gebruik van Dropbox. Andere Europese klanten die recentelijk Dropbox Enterprise zijn gaan gebruiken, zijn de Engelse televisiezender Channel 4 en de Engelse drogisterijketens Boots.

Daarnaast beschikt Dropbox over vierhonderd miljoen reguliere gebruikers. In Nederland heeft bijna één op de twee internetgebruikers Dropbox geïnstalleerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-11T16:35:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.